Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У конкурсі на посаду головного архітектора Києва за кількістю балів переміг Олександр Свистунов – нинішній в. о. головного архітектора Києва. Теперь його кандидатуру має затвердити мер.

Архітектор 1

Про це повідомила членкиня конкурсної комісії з відбору директора Департаменту містобудування та архітектури – головного архітектора міста Києва Ольга Балицька на своїй сторінці у Facebook.

Олександр Свистунов є головним архітектором низки проектів, зокрема, будинку по вулиці Круглоуніверситетській, 5 (проектувальник: ТОВ «Архітектурна спілка», яке очолював С. Бабушкін), ТРЦ біля метро «Осокорки» для ТОВ «Скай-буд ЛТД».

Він був головним архітектором проекту торгово-офісного центру по вул. Серафимовича (замовник: ТОВ «Паріз», проектувальник: ТОВ «С. Бабушкін»), адміністративної будівлі з торговими приміщеннями та підземним паркінгом по вул. Смирнова-Ласточкіна, 28 у Шевченківському районі, на території Українського товариства сліпих (проектна організація: ТОВ «Архітектурна спілка», замовник: приватна особа Швець О. Ю.).

Свистунов є автором ескізного проекту будівництва адміністративного готельного комплексу, нині відомого як готель InterContinental Kiev, що розташований на вул. Велика Житомирська, 2-А (замовник: МЗС України, проектна організація: ТОВ «Архітектурна спілка»).

Олександр Свистунов

Освіта вища, Київський національний університет будівництва і архітектури, спеціальність «Архітектура будівель і споруд».

Трудова діяльність
10.1997–06.2005 – архітектор персональної творчої архітектурної майстерні «С. Бабушкін», м. Київ.
06.2005–03.2012 – головний архітектор ТОВ «Архітектурне бюро «С. Бабушкін», м. Київ.
04.2012–11.2015 – головний архітектор проектів ТОВ «Архітектурний союз», м. Київ.
11.2015–12.2015 – помічник-консультант народного депутата України Костянтина Іщейкіна, БПП
З 12.2015 – перший заступник директора Департаменту – начальник управління регулювання забудови міста Департаменту містобудування та архітектури КМДА.
З 15.06.2016 – в. о. головного архітектора м. Києва (в. о. начальника департаменту містобудування і архітектури КМДА).

Нагадаємо, раніше ми писали, що до етапу співбесіди пройшли Ганна Бондар, Сергій Броневицький та Олександр Свистунов.

Це вже другий конкурс за останній час на посаду головного архітектора. Перший конкурс був врешті-решт відмінений через конфлікт між громадськими активістами та іншими членами комісії. Після цього Віталій Кличко пообіцяв провести другий конкурс та призначив в.о. головного архітектора столиці. Спочатку ним був Юрій Тацій, а потім Олександр Свистунов. Громадські активісти вимагали від міського голови розділити посади головного архітектора та директора Департаменту містобудування і архітектури, які зараз суміщаються однією особою. Ця вимога виконана не була.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button