Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження КМДА про обмеження руху вулицею Сагайдачного у вихідні та святкові дні. «Хмарочос» розбирався, чому ця вказівка працює тільки номінально.

DSC_0429

Неділя, 11 вересня, третя година дня. Проїжджа частина вулиці Сагайдачного від Контрактової площі до вулиці Братської, а це два повних квартали, за новим розпорядженням має бути очищена від автотранспортних засобів, натомість вулицею мають гуляти пішоходи.

На практиці, виходить так, що співробітники поліції лише на деякий час зупиняють водіїв, які бажають проїхати «пішохідною зоною», та пояснюють їм нові правила руху у вихідні. Одна з поліцейських розповіла, що відповідні дорожні знаки (про пішохідну зону) на Сагайдачного вже встановлені, просто власники автівок ніби не хочуть їх помічати. Тому їх зупиняють, роз’яснюють їм нове правило, та дозволяють проїхати вулицею. «Не штрафувати ж нам всіх підряд», – каже співробітниця поліції.

Силами правоохоронців також неможливо перекрити вулицю повністю, адже для цього треба виділити аж чотири патрулі (з двох боків Сагайдачного, а також для блокування виїздів з вулиць Борисоглібської та Андріївської). Але проблема в тому, що на Подолі, включно з Виноградарем, працює всього десять патрулів, тому майже половину виділяти на перекриття однієї вулиці видається нераціональним рішенням.

DSC_0427

Крім того, на вихідні не змінено маршрути автобусів, які їздять вулицею Сагайдачного, а тому вони також продовжують їздити там, коли зона є пішохідною. В результаті такого «напів-перекривання» пішоходи взагалі не користуються новою зоною, яка створена спеціально для них, бо некомфортно себе почувають поряд з автівками та автобусами, що раз у раз проїжджають повз.

Наразі, щоб повністю перекривати половину вулиці Сагайдачного, потрібно вирішити дві проблеми: з інформуванням киян, які не знають про нове розпорядження КМДА, а також з фізичним блокуванням вулиці у вихідні, яке не може бути виконане лише силами патрульної поліції.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button