Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місцеві жителі та активісти домовилися виходити на вулицю щовечора.

DSC_0456

Коло вестибюлю станції, де зробили коридор для пасажирів метро

12 вересня близько 20:30 представники місцевої громади перекрили дорогу для проїзду автівок та громадського транспорту. Таким чином вони привертали увагу до незаконної, на їхню думку, забудови виходу зі станції метро «Героїв Дніпра». Вони також вказували на небезпеку будівництва ТРЦ «Оазис» через можливі катастрофічні наслідки для пасажирів метрополітену. Ще місцеві мешканці скаржаться на гамір, оскільки майже усі свайні роботи ведуться вночі.

DSC_0455

Протестувальник розповідає на камеру про небезпеку будівництва

Забудовник не проводив жодних громадських зустрічей з питань будівництва, а КП «Київський метрополітен» на початку навіть вивісило на станції об’яви про роботи зі зміцнення ґрунтів, хоча це вже був початок будівництва торговельного центру.

DSC_0435

Мітингувальники зупинили щонайменше 5 тролейбусів, водії яких чекали закінчення акції протесту

Мітингувальники, а їх зібралося декілька сотень, вимагали зустрічі з мером Києва Віталієм Кличком. Натомість до громади Оболоні та активістів, за словами очевидця Володимира Тищенка, приїхала депутатка Київради від Оболонського району Людмила Костенко (Солідарність). Вона закликала не вдаватися то радикальних дій та збирати підписи під петицією, щоб зупинити будівництво.

DSC_0446

Деякі протестувальники сиділи на «зебрі»

Пізніше, почувши через мегафон звістку про ніби-то наказ мера не реагувати на мітинг, протестувальники близько 22:30 перекрили ще один відрізок дороги та вигукували: «Кличка геть». Мітингувальники вирішили, що будуть вдаватися до таких акцій кожного дня, допоки міська влада не зупинить незаконне будівництво ТРЦ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button