Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На підтримку соціального проекту, який за допомогою bluetooth-маячків, сайту та мобільного додатку вирішує проблему навігації у місті, оголошено кампанію на Спільнокошті.

OpenWorld 1

Суть проекту OpenWorld полягає у розміщенні на міському транспорті, світлофорах та в інших важливих місцях спеціальних маячків. За допомогою мобільного додатку з увімкненим спеціальним режимом на телефоні людина з вадами зору отримує перелік цих маячків поблизу, необхідну додаткову інформацію, а також зможе прокласти маршрут та дізнатись точне положення об’єкту у просторі. Розробники зазначають, що кожен із нас зможе встановити такий маячок на дверях власного дому, кав’ярні та у будь-якому місці, де він може стати корисним.

OpenWorld 2

Мобільний додаток постійно сканує наявність маячків поблизу. Щойно людина потрапляє в зону дії маячка, той відображається в додатку у вигляді пункту списку. Окрім того, додаток має функцію пошуку маячків. Наприклад, якщо незряча людина обирає зі списку доступних їй маячків аптеку, то мобільний додаток OpenWorld дозволяє їй отримати інформацію про години роботи, адресу та іншу інформацію.

У випадку оснащення маячками транспорту, незряча людина може дізнатися номер маршруту та його напрямок. Точне розташування об’єкта людина може отримати, натиснувши на клавішу «Викликати», після чого пролунає звуковий сигнал із маячка. Ще однією функцією додатку є клавіша «Зателефонувати», яка використовується для зв’язку з адміністратором закладу за телефоном, вказаним при реєстрації маячка. Додаток також дозволяє прокладати маршрути у Google Maps.

OpenWorld 3

Сайт OpenWorld дасть можливість створення персональної сторінки для кожного користувача. Завдяки цьому можна додавати нові маячки, зручно керувати ними, проглядати статистику та поточну інформацію про стан маячка. На даному етапі функціонал сайту OpenWorld дозволяє додавати маячки, а уся інформація синхронізується з мобільним додатком.

Проект знаходиться на етапі створення промислового зразка маячків, допрацювання додатку та сайту. За допомогою «Спільнокошту» команда OpenWorld хоче оснастити перші вулиці у Києві та Львові та дати можливість незрячим людям безпечно та зручно рухатись містом. Розробники успішно провели тестування маячків разом із неурядовими організаціями незрячих у Києві та Львові. Після етапу тестування вони отримали згоду на часткове фінансування оснащення світлофорів та міського транспорту Львова.

OpenWorld 4

Отримати більше інформації та допомогти можна на сторінці проекту на «Спільнокошті».

Усі зображення: biggggidea.com/project/openworld/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button