Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Меморандум про це підписали мер Києва, керівництво столичної поліції та представники будівельної галузі столиці.

Меморандум 1

Згідно із повідомленням на сайті КМДА, Меморандум було підписано з метою попередження конфліктів між забудовниками та мешканцями Києва на будівельних майданчиках на території міста.

Згідно з документом, сторони домовились:

  • забудовники не пізніше, ніж за 60 днів до дня початку будівництва, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями прилеглих до будівництва житлових будинків;
  • не пізніше, ніж за 10 днів до дня початку забудови, розміщують біля воріт на будівельному майданчику інформаційний стенд із докладною інформацією про проект будівлі, отримані документи на користування земельною ділянкою, проведення підготовчих і будівельних робіт;
  • відмовляються від залучення приватних охоронних компаній та окремих осіб для фізичної (силової) охорони будівельних майданчиків на території Києва.

Начальник ГУ Нацполіції у м. Києві Андрій Крищенко зазначив, що у поліції Києва достатньо ресурсів, щоби забезпечувати правопорядок на будівельних майданчиках столиці, а в разі необхідності вони залучатимуть сили Нацгвардії.

Головне Управління Нацполіції у м. Києві та Управління патрульної поліції у м. Києві, згідно з Меморандумом, зобов’язуються:

  • визначити окремий номер телефону в режимі «гарячої лінії» для звернень громадян щодо можливих питань чи подій, які виникають під час будівництва на території міста;
  • забезпечити дотримання громадського порядку під час будівництва у Києві, зокрема, на договірних засадах із забудовниками – охорону будівельного майданчика;
  • забезпечити захист об’єктів будівництва, у разі підтвердження законності проведення будівництва на них, від неправомірних посягань будь-яких фізичних чи юридичних осіб.

Зі свого боку КМДА й надалі забезпечуватиме вчасну публікацію на сайтах КМДА та Київської міської ради рішень Київради або розпоряджень КМДА щодо відведення земельних ділянок, реєстру укладених договорів оренди земельних ділянок і додаткових угод до них, містобудівних умов та обмежень, виданих забудовникам; а також забезпечує публічність ведення «Містобудівного кадастру Києва» із нанесенням інформації про всі будівельні майданчики на території Києва та зазначенням документів, що підтверджують законність/незаконність використання земельних ділянок та/або проведення підготовчих чи будівельних робіт.

Фото документу оприлюднив у мережі facebook керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

З боку будівельників Меморандум підписали очільники наступних будівельних компаній: «Київміськбуд», «Житлоінвест-УКБ», «УкрБуд», «UDP», «Інтеграл-Буд», «ЖБК ім. Ковальської», «ГЕОС», «Нова Слобідка», «Фундамент», «Сіті-1 девелопмент», «Столиця Груп».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button