Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 16 вересня у Києві і по всій Україні, стартував Європейський тиждень мобільності.

IMG_7790

Почався він з акції активістів громадського руху «Екоцентр», які «підслухали» думки пам’ятників української столиці щодо того, аби у місті повноцінно запрацювали смуги для громадського транспорту.

На прикладі інших міст смуги вже довели свою ефективність у забезпеченні вільного проїзду транспорту, дозволивши збільшити його середню швидкість та надійність. Окрім підвищення швидкості та скорочення часу руху громадського транспорту, смуги більш ніж на половину зменшують його шанси відхилитися від розкладу, тим самим роблячи громадський транспорт більш привабливим у очах містян, ніж авто.

IMG_6496

У Києві є 14 смуг, але вони практично не діють. І відповідальними за це, за словами активістів, є як  міські чиновники і патрульна поліція, так і водії, які часто діють за принципом «паркуюсь, де захочу». На старті Європейського тижня мобільності активісти вирішили звернутися до водіїв. Можливо, якщо водії не хочуть чути зауважень своїх співгромадян, вони прислухаються до голосу видатних, відлитих у граніті та бронзі співвітчизників.

IMG_6495

Фото: Majda Slamova, Aнна Гуз

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button