Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Активісти громадського руху Екоцентр 21 вересня пікетували Київську міську державну адміністрацію з вимогою забезпечити нормальний рух у місті, звільнивши смуги для громадського транспорту від незаконних паркувань та руху автомобілів.

29203487713_3c6c662481_b

Протягом пікетування активісти розіграли акцію-перфоманс #ЗвільниСмугу, під час якої показали типових киян, які щодня запізнюються на роботу через затори та погане функціонування смуг громадського транспорту. Біля центрального входу будівлі КМДА був встановлений триметровий дерев’яний автобус з пасажирами, думки яких нарешті мають стати очевидними київським управлінцям.

За словами активістів, вільні смуги для громадського транспорту – це найдешевший та найбільш ефективний шлях вивести автобуси та тролейбуси із заторів та, нарешті, дати громадському транспорту пересуватися містом швидко та безболісно. Громадський транспорт зможе дотримуватися графіку руху та не запізнюватися, якщо автомобілі не будуть незаконно займати ці смуги.

[metaslider id=20542]

За словами координаторки кампанії Екоцентру «Звільни смугу» Марії Сторчило, активісти передали представникам КМДА розроблені ними рекомендації щодо міської мобільності столиці . «Ми відкриті до діалогу і сподіваємося на таку ж відкритість зі сторони міської влади. Ми хочемо, щоб майбутній план міської мобільності, над яким зараз працює київська влада, пріоритизував розвиток громадського транспорту та включав системний підхід до впровадження громадських смуг у нашому місті», – зазначила координаторка.

Екологи зазначають, громадський транспорт більш екологічний, оскільки спричиняє в три рази менше викидів на людину ніж приватне авто,  дозволяє перевозити більше людей та потребує менше міського простору.

«Ми прийшли під КМДА, аби показати, що є люди, яких не влаштовує те, як управлінці міста організовують транспортну систему в столиці. Ми тільки починаємо, але нас вже підтримує багато людей. Особливо ті 78% мешканців міста, які щодня стоять у заторах, аби зранку дістатись до роботи, а ввечері — до своїх домівок. Якщо ситуація не зміниться, кількість невдоволених буде зростати. Ми об’єднаємось і будемо діяти поки нашим містом не буде швидше і комфортніше пересуватись громадським транспортом», – зазначила координаторка активістів Екоцентру Євгенія Кравченко.

Нагадаємо, акція проводиться в рамках кампанії Екоцентру «Звільни смугу» і приурочена до Європейского тижня мобільності.

Фото надані «Екоцентром».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button