Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках кампанії «Міста для життя» міжнародна громадська організація 350.org проводить у Києві програму підтримки для еко-урбан активістів.

Фото cityforlife

Фото: cityforlife

Метою кампанії є громадське лоббіювання створення в Києві комплексної стратегії протидії та адаптації до змін клімату, із залученням активістів та широких мас населення. Така стратегія має включати зменшення викидів парникових газів від транспорту (стала мобільність), енергетики, ЖКХ та збереження екосистем міста.

Розпочнеться все з тренінгу, де буде можливість обговорити поточний стан справ та почати складати спільний план дій. 350.org може надати експертну допомогу та невелике фінансування на робочу групу, що захоче займатись цим проектом.

«Міста для життя» — це міжнародна кампанія для тих, хто хоче жити у зручних і живих містах. Чисте повітря, розумний транспорт і здорова планета — ми віримо, що це досяжно. Разом ми докладемо зусиль, щоб вирішити проблеми сучасних мегаполісів і зупинити глобальні зміни клімату», – зазначають організатори.

Фото cityforlife1

Фото: cityforlife

Вони повідомляють, що планета нагрівається все швидше, тому держави зобов’язалися зупинити катастрофічне глобальне потепління якомога раніше. Ця робота може початися у великих містах. Найбільш брудні та щільнозаселені місця Землі можуть стати місцями її порятунку. Багато рішень для «Міста для життя» вже існують: відновлювана енергетика, екологічний транспорт, зелені зони та інші. Потрібно закликати владу системно впроваджувати ці зелені рішення, створивши місцеві Кліматичні стратегії, які б включали зниження викидів і адаптацію до наслідків змін клімату.

Програма зацікавить всіх, хто розвиває велоінфраструктуру, захищає парки від вирубки, ревіталізірує простори, популяризує переробку відходів, створює еко-бізнес, проектує безбар’єрне середовище, проводить наукові дослідження, займаєтеся еко-освітою, одним словом якщо ви боретеся за місто для життя, прийнята міською радою кліматична стратегія може стати дуже важливим інструментом вашої роботи.

У Києві кампанія почнеться з ознайомчого тренінгу 6 жовтня. На тренінгу розглянуть досвід успішних міських кампаній останніх років, поговорять про те, чи може кліматична стратегія допомогти Києву стати більш зеленим і зручним, і визначать спільні дії зі створення такого документа в Києві. Також докладно розглянуть можливості для активістів, що надаються програмою підтримки «Міста для життя». Детальна програма, сформована з урахуванням запитів учасників, і місце проведення будуть повідомлені після реєстрації.

Щоб приєднатися до кампанії, долучитись до просування кліматичної стратегії Києва, взяти участь в тренінгах і отримати фінансування, потрібно заповнити заявку до 30 вересня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button