Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Весь залишок «кіотських» коштів – 956 млн грн – буде спрямований на закупівлю 651 патрульного автомобілю для Національної поліції України.

Police 1

Зазначена сума – це залишок коштів, що надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу. 27 травня на позачерговому засіданні КМУ було ухвалено рішення про їх використання на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіції. «Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн. грн. на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Нові гібридні автомобілі мають поєднують в собі бензиновий та два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV). За словами міністра екології, вони значно скорочують викиди парникових газів і є набагато безпечнішими для довкілля. «Зважаючи на світові тенденції у кліматичні політиці, це цілком виправдані кроки», – прокоментував міністр екології.

Police 3

Загалом до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції надійде 651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric). За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. «За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто», – заявив Арсен Аваков.

Коментуючи ситуацію, екс-заступник Міністра інфраструктури України Олександр Кава зазначив, що гроші Кіотського протоколу варто було спрямувати на придбання 200 нових тролейбусів. За його словами, лише за один рік вони перевезли б понад 70 млн пасажирів.

«Але замість турботи про зручність простих громадян ми бачимо знову турботу влади про владу, – вважає Кава. – На відміну від підрозділів МВС, де автомобілі рідко служать більше 5 років, десятки мільйонів громадян України щодня їздять у тролейбусах і автобусах, вік яких давно перевалив за 30 років, і назвати такі умови перевезення людськими можна лише умовно».

Раніше ми писали, що за словами мера Києва Віталія Кличка, японська сторона була готова профінансувати модернізацію 10 вагонів метро за рахунок частини зазначених коштів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button