Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відтепер кожен киянин може запропонувати власний проект з розвитку міста. Переможці визначатимуться голосуванням серед жителів міста, а на реалізацію проектів закладено загалом 50 млн грн.

Participatory 1

Зображення: kyivsmartcity.com

Згідно з розпорядженням голови КМДА Віталія Кличка, у Києві затверджено положення про громадський бюджет (бюджет участі) та його параметри. Суть бюджету участі полягає в тому, що будь-яка особа, яка офіційно проживає або працює у Києві, може зареєструвати власний проект покращення міської інфраструктури. Максимальний бюджет проекту – 1 млн грн. Подати проект необхідно до 23 жовтня 2016 року в електронному або паперовому вигляді – у спеціально створених пунктах супроводу. Для подачі проекту доведеться зібрати 20 підписів на його підтримку.

Дозволені типи проектів:

  • безпека та громадський порядок;
  • дорожньо-транспортна інфраструктура;
  • енергозбереження;
  • комунальне господарство;
  • культура та туризм;
  • навколишнє середовище;
  • освіта;
  • охорона здоров’я;
  • соціальний захист;
  • спорт;
  • телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології.

Далі проект розглядається спеціальною комісією на предмет відповідності його найменування та ідеї змісту та законодавству, реалістичності й достатності бюджету і т. п.. Комісій загалом буде 10 – за кількістю районів. Кожна створюватиметься відповідною Райдержадміністрацією. Шість членів комісії – працівники РДА, п’ять – представники громадськості. Подані проекти комісії мають оцінити та прийняти рішення щодо їх відповідності вимогам з 24 до 30 жовтня 2016 року.

Допущені до конкурсу проекти публікуються на сайті та розміщуються для розгляду у пунктах супроводу. У даних пунктах також передбачається інформаційний та методичний супровід учасників процесу.

Після публікації проекту розпочинається процес голосування – також у паперовій та електронній формі. За реєстрацію паперових бланків для голосування в електронній системі відповідають працівники пунктів супроводу. Голосування триватиме з 1 до 9 листопада 2016 року.

Після завершення кінцевого терміну електронна система автоматично рахує віддані голоси та формує списки переможців. Не включається до списку останній за рейтингом проект, що вийшов за рамки встановленого на даний рік бюджету (на 2017 рік закладено 50 млн грн).

Протягом 2017 року структурні підрозділи КМДА зобов’язані реалізувати проекти-переможці та відзвітуватися про виконану роботу та витрачені кошти. Звіти публікуватимуться онлайн щоквартально та за результатами року. Звіт включатиме загальний опис результатів проекту, заходи, які не вдалося реалізувати, або було реалізовано іншим чином, опис робіт, які було проведено, фактичний термін реалізації табюджет, а також фото-звіт результату.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button