Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час громадського зібрання славутичани виступили проти створення в рамках проекту «Міфологема міста» муралу на стіні будівлі.

Slavutych 1Проект «Міфологема міста» передбачає створення у публічних просторах шести невеликих міст України спільних культурних продуктів. Куратор проекту, німецький художник Ігор Зайдель, спеціалізується на партисипативних проектах в Південній та Східній Європі. Стиль Зайделя – досліджувати міфи міста, деконструювати їх та трансформувати у символічні ребуси, стимулюючи індивідуальний та колективний діалог, йдеться в оголошенні щодо участі у проекті.

У Славутичі таким культурним продуктом мав стати мурал на місцевій Школі мистецтв. Ескіз, що було погоджено на художній раді та презентовано у facebook, викликав невдоволення у частини громади міста та мистецтвознавців. Зокрема, дослідниця Славутича, яка свого часу випустила архітектурний путівник містом, Євгенія Губкіна, зазначила, що ця будівля є єдиною в місті, виконаною за індивідуальним проектом, та має низку унікальних якостей, будучи дійсно цінним об’єктом в архітектурному та історичному плані. «Даний малюнок псує як архітектуру будинку, задум архітектора, сприйняття об’єкта, так і якісний дорогий натуральний камінь. Перебуваю під враженням від такого безграмотного вибору та проектного рішення. Завтра ж направлю офіційного листа до мерії», – заявила мистецтвознавиця.

Slavutych 2

Фото: facebook.com/nataliya.gantimurova

Відреагувавши на дискусію в мережі, куратор проекту Ігор Зайдель особисто запросив Славутичан пікетувати створення муралу, зазначивши, що в іншому випадку стіну буде розмальовано. В результаті жителі міста дійсно зібралися на громадське зібрання, на якому було вирішено зберегти будівлю у первинному стані.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button