Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23393 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Завдяки першому етапу будівництва трамвайної лінії вздовж Тихоокеанського узбережжя пасажиропотік у місті Голд-Костзріс майже на 25%.

Tram 1

Gold Coast Light Rail – це легкорейкова система, яка поки що складається з однієї 13-кілометрової лінії, на якій розташувалося 16 станцій. Будівництво колій почалося в липні 2010 року, а 20 липня 2014 року лінія була відкрита для пасажирів. Наприкінці 2015 року компанія Translink анонсувала продовження колій довжиною близько 7 км.

Tram 6

За півтора року після відкриття першої черги будівництва було перевезено близько шести мільйонів пасажирів. Кожен трамвай лінії моделі Flexity 2 від Bombardie здатний перевозити до 309 пасажирів. Інтервал прибуття транпорту в годину пік становить 7,5 хвилин, система працює з п’ятої ранку до півночі у будні й цілодобово у вихідні дні (в п’ятницю та суботу). Поряд з наданням виділеного простору для інвалідних і дитячих колясок, трамваї є місце для дошок для серфінгу.

Tram 2

Закінчення будівництва очікується у квітні 2018 року. На фінансування продовження лінії виділено $55,1 млн з бюджету міста Голд-Кост і $95 млн – із федерального бюджету. Друга черга лінії G: link є одним з найважливіших інфраструктурних проектів штату, яке за планом посприяє появі 1000 нових робочих місць.

Tram 4

Для зменшення заторів на станціях Helensvale і Parkwood передбачено два перехоплювальних паркінги на 400 і 1000 місць.Окрім того, вже розглядаються подальші етапи будівництва лінії на найближчі 15 років: на південь до Coolangatta і на захід до Robina. Попередня оцінка вартості такого розширення оцінюється в $ 3-4 млрд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button