Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Україна очолює список держав за кількістю смертей від забруднення повітря по відношенню до загальної кількості жителів. Країною з найбільш забрудненим повітрям є Китай, у звязку з цим, згідно з даними ВООЗ, щороку там гине понад мільйон людей.

who_list-1

Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні за 2012 рік від забруднення повітря загинуло 54 507 осіб, що становить 120 смертей на 100 000 населення, повідомляє The Gurdian. У п’ятірку рейтингу за цим показником також увійшли Болгарія, Білорусь, Російська Федерація, а також Боснія і Герцеговина.

Над дослідженням працювали 16 вчених з восьми міжнародних організацій у співпраці з ВООЗ. Вони зібрали дані з трьох тисяч локацій, використовуючи датчики, встановлені на землі, моделювання та показання супутників. Аналізувалися частки розміром від 2,5 до 10 мікрометрів, які проникають у легені. Ці частки найчастіше з усіх забруднювачів повітря пов’язують із підвищеним ризиком смерті.

Зазначається, що найбільше повітря забруднюється від автомобілів та вугільної промисловості. Високу смертність від забруднення повітря у пострадянських країнах пов’язують із залишеною у спадок від СРСР важкою промисловістю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button