Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

15 березня у Києві відбудеться публічна дискусія «Нова Контрактова. Відповіді».

Наразі завершено ескізний проект пішохідної Контрактової площі та частини вулиці Сагайдачного. Після чого він має пройти експертизу в «Укрдержбудекспертизі».

Ескіз проекту пішохідної Контрактової

Протягом останніх п’яти місяців автори та менеджери проекту провели низку публічних презентацій напрацювань, розповідали з чого почався проект та яким буде його продовження. За цей час мешканцями міста та, зокрема Подолу, було сформовано перелік питань щодо деталей проекту «Нова Контрактова».

Ескіз проекту пішохідної Контрактової

26 грудня у Києво-Могилянській Академії відбулась презентація плану перетворення Контрактової площі та частини вулиці Сагайдачного. Колектив архітекторів, які працюють над проектом, наголошує, що проекти трансформації просторів майже завжди довготривалі. За останні місяці розпочались підготовчі роботи для реалізації проекту реконструкції площі — розчистка середовища: на Контрактовій прибрали кіоскивідремонтували сквер біля трамвайних колій та висадили у ньому нові дерева, розпочали дорожній експеримент, прибравши величезну парковку та зробивши майбутню територію реалізації проекту пішохідною зоною.

Ескіз проекту частини пішохідної вулиці Сагайдачного

Нагадаємо, два роки тому відбувся архітектурний конкурс на благоустрій Контрактової площі CONTR/ACTТоді перемогла концепція «Київська вітальня» над якою працювала команда з десяти людей: Влодко Зотов, Віктор Герасименко, Сергій Ферлей, Марія Пахомова, Олексій Пахомов, Єгор Штефан, Антон Олійник, Ольга Прокопенко, Олена Орап, Денис Матвієнко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як зміниться Контрактова площа після реконструкції? Розповідає співавтор проекту

Після чого тривалий час нічого не відбувалося, але весною минулого року місто, зокрема, Подільська РДА, висловили бажання все ж реалізовувати проект. У червні у Сквері №3 на Контрактовій знесли МАФи з вуличною їжею й встановили стенд із зображенням проекту «Київська вітальня». Восени 2017 року відбулася реконструкція скверу. А з серпня по жовтень 2017 року команда дизайнерів «Агенти змін» здійснювала урбаністичне дослідження території Подолу у радіусі одного кілометра навколо Контрактової площі.

Результати соціологічного опитування в рамках проекту «Підсилення сталих ініціатив громади Старого Подолу» показали, що 82% жителів Подолу позитивно ставляться до пішохідної Контрактової.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button