Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Наш Киев

У бруківку на Андріївському узвозі вмонтували плитку з QR-кодами, які містять посилання на опис туристичних локацій.

Появу «бруківки» анонсував місяць тому начальник Управління з питань туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко. Тоді він повідомив «Хмарочосу», що на камінцях буде зображено тваринку. Як виявилося, це кіт.

Згідно з інформацію на сайті проекту cityroute.com.ua, цю тварину обрано, бо «перші коти оселилися на узвозі задовго до городян і до появи самої вулиці», й тому що «кіт лишається містичним провідником по древньому Києву».

Фото: Большой Киев

Плитку розміщено вздовж маршруту поряд із пам’ятками, про які міститься інформація в QR-кодах. Таких пам’яток 14: Музей Однієї Вулиці, мурал «Відродження», театр «Колесо», будинок-музей Булгакова, Театр на Подолі, Замкова гора, житловий мікрорайон Воздвиженський, Замок Річарда, найстаріший збережений дерев’яний будинок Києва, Музей Івана Кавалерідзе, Алея художників, Андріївська церква, Старокиївська гора та Місто Володимира.

Маршрут стартує з початку Андріївського узвозу й закінчується біля сходів на Пейзажну алею, які відкрили після реставрації у липні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button