Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки facebook.com/danakos.architects

Люди в камуфляжній формі, вірогідно, представники Муніципальної варти, застосували фізичну силу до активіста Миколи Базаркіна.

Один із «вартових» схопив Миколу за шию, коли той намагався пройти всередину. Цей момент зафіксовано на кількох відео свідків. Інше відео тут. Наразі активіста звільнили.

https://www.facebook.com/zavallya/videos/2295921850472514/

Тим часом, за даними джерел журналістки Наталії Міняйло, зараз керівництво кінотеатру «Київ» заблоковано всередині приміщення. Директорка Вілія Бондаренко заявила, що там також перебувають представники КМДА та компанії «Сінема-сіті» – нового орендаря кінотеатру.

Фото: Leonid Antonenko

Серед преставників Муніципальної варти помітили одного з лідерів ультраправого угруповання С14 Сергія Бондаря.

На 19:00 заплановано акцію протесту проти «рейдерського захоплення кінотеатру Київ».

Нагадаємо, сьогодні вранці, сьомого червня, люди в камуфляжі заблокували приміщення кінотеатру «Київ». Адміністрація кінотеатру заявила про рейдерське захоплення. Натомість у КМДА стверджують, що відбувається опис комунального майна.

У травні КМДА уклала угоду з новим орендарем після проведення конкурсу. Водночас зараз Господарський суд міста Києва розглядає справу про законність позбавлення попереднього орендаря права на продовження оренди. Засідання має відбутися 18 червня. До рішення суду керувати кінотеатром «Київ», на думку чинної адміністрації, поки що повинна попередня команда.

Депутат Київради Леонід Антоненко вважає, що дії КМДА щодо попереднього орендаря кінотеатру, не є законними. На його думку, новий орендар не зможе пропонувати той самий незалежний культурний продукт і одночасно щомісяця генерувати понад два мільйони гривень орендної ставки.

https://www.facebook.com/ludmyla.chyrkova/posts/2363491123711076

За умовами договору з новим орендарем, 30% загального репертуару прокату має становити українське кіно. Орендар має продовжити співпрацю з фестивалями «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеським міжнародним кінофестивалем тощо, а також продовжувати покази артхаусного кіно.

Фото: Tutaj Tymczasowsky

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button