Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
383620531

Всі свої думки щодо долі цієї будівлі на Подолі кияни можуть висловити на сайті Контактного центру Києва.

Сьогодні приміщення Гостинного двору знаходиться, фактично, у аварійному стані, а тому потребує якнайскорішого початку ремонтних робіт. А от чим саме буде цей простір після ремонту має визначити громада, адже будівля знаходиться у комунальній власності Києва.

Усі бажаючі можуть залишити свої побажання, бачення та пропозиції за допомогою сайту https://1551.gov.ua/, а також за телефонами (044) 15-51 (зі стаціонарного) чи (044) 205-73-37 (з мобільного). В результаті всі пропозиції будуть враховані і винесені на загальноміські громадські слухання.

Раніше Київрада одностайно проголосувала за збереження території Гостинного двору у комунальній власності та за розторгнення договору з підприємством “Укрреставрація”, яке мало перетворити будівлю на торгівельно-офісний центр.

Нагадуємо, що у липні 2012-го року на території Гостинного двору активістами, які виступали проти реставрації будівлі, була проголошена “Гостинна республіка”. Протягом місяця тут проводились культурно-мистецькі заходи. Було декілька спроб забрати будівлю за участі міліції та шляхом підпалу. Гостинний двір – це символ боротьби київської громади з корупцією та незаконними рішеннями попередньої Київради, тож закликаємо усіх долучитись до обговорень подальшої долі будівлі.

Фото: kyiv.czechcentres.cz

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button