Цього разу організатори планують презентувати свій власний простір для кулінарних експериментів.
26-27 липня черговий фестиваль відбудеться на території арт-заводу “Платформа”. Частково територія буде займати площу парковки торгівельного центру “Даринок” та колишнього ткацького комбінату.
Обіцяють мінімум стандартних для Києва наїдок: майже не буде бургерів, шашликів та східної їжі в коробочках. Натомість, акцент зроблений на нових форматах.
[metaslider id=398]
Серед них:
Хумус та фалафель. Близькосхідні страви з подрібленого нуту (баранячого гороху). Ситна, пряна та неймовірно смачна їжа, що сподобається будь-кому, а особливо вегетаріанцям.
Вареники. Нарешті українські страви на фестивалі вулчиної їжі в столиці України. Сподіваємось на розмаїття начинок.
Хачапурі. В столиці Грузії, Тбілісі, існує багато маленьких кіосків та віконечок в будинках, де продають ці смачнющі вироби з тіста й сиру. Основних видів хачапурі існує, щонайменше, п’ять. Найбільш улюблений серед туристів – аджарський, відкритий пиріг у вигляді човника. А ще є палянички з м’ясом, квасолею, шпинатом.
Фіш енд чіпс. Найпопулярніша їжа в Лондоні. Риба смажиться у паніровці невеликими шматками і подається з картоплею фрі та тертим горохом. Існує історія, що ця страва допомогла пережити лондонцям бомбардування і блокаду під час Другої Світової і не вмерти з голоду, через надзвичану поживність цієї їжі.
Балик екмек. Окрім кебабів, що стоять чи не на кожному розі вулиць у Стамбулі, в цьому надзвичайному місті є ще один відомий вид вуличної їжі. Балик екмек – це щойно смажене філе скумбрії у свіжому хлібі з салатом та цибулею. У Стамбулі цю страву готують поблизу заливу Золотий ріг, а найбільша концентрація забігайлівок з балік екмеком спостерігається в районі Галатського мосту, де цей сендвіч продають прямо з човнів.
Еспетос. Іспанська страва являє собою невеличку свіжу рибу, приготовлену на грилі, що подається з овочами та скибочкою лимону.
Простір

Організатори фестивалю довго шукали місце, яке б найкраще підходило формату фестивалю. У розробці вони орієнтувались на берлінські Bite Club Kunsthalle та Street Food Thursday, бруклінський Brooklyn Flea, лондонськый Urban Food Fest. Арт завод Платформа – це нова кулінарна лабораторія в Києві для ентузіастів та професіоналів.
Площа території цього разу буде складати 3000 кв. м. Тенти, парасольки, місця для відпочинку, кінопокази, музичний супровід, дитяча зона, озеленення, – все з перерахованого буде цього разу на фестивалі.
Поява таких просторів є надзвичайно важливою в контексті розвитку київської міської культури. Адже місто із домашньо-робочого пасивного типу перетворюється на один з центрів молодіжної активності, надаючи молодим експериментаторам можливість і місце реалізувати себе, спробувати приготувати улюблену страву і поділитись нею з іншими. Організатори фестивалю наголошують, що кожен може взяти участь у заході в якості кулінара, якщо представить цікавий формат вуличної їжі.
Як доїхати
Адреса: вул. Біломорська 1, вхід з вул. Красноткацької
Найближча станція метро – “Чернігівська”
Мапа:
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 311 днів. За цей час ми опублікували 26402 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті