Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
IMG_7422

Відомий парк з сакурами недалеко від станції метро “Лісова” опинився під загрозою знищення.

28 липня о 14:00 розпочнеться пікет біля столичного Господарського суду з вимогою прийняти справедливе рішення і врятувати частину лісу та парк Кіото на Лісовому масиві. Одним з організаторів акції є Національний екологічний центр України.

У НЕЦУ пікет прокоментували так:

Столиця протягом багатьох років перебувала у феодальному пануванні Олександра Омельченка та Леонід Черновецького. При цих двох корупціонерах все місто було охоплено метастазами адміністративно-будівельної мафії. Це вони започаткували звичай дерибанити  землю територіальної громади Києва без нашої згоди

У 2004 році, ще за мера Омельченка, частина території лісу та парк Кіото були передані ТОВ “ЖенСан” в дострокову оренду на 25 років на будівництво багатофункціонального торгівельного центру з паркінгом. Однак, після отримання землі, новий власник став знищувати зелені насадження. Так, перевірка Держекоінспекції встановила що сосни на ділянці знищили шляхом підливання невідомої речовини у кореневу систему дерев.

Розгортанню торгових точок на захопленій землі почали заважати сосни, і  їх потихенько труїли, а вже висохлі дерева зрізали, вивільнюючи місце для нових МАФів.

За зверненням активістів, прокуратура розпочала слідство. Вони виявили порушення земельного та містобудівельного законодавства і звернулися до суду. Мешканці району та активісти вимагають справедливого рішення суду: повернути у комунальну власність транспортну розв’язку, частину лісу а також парк Кіото.

Джерело: http://kiev.pravda.com.ua/
Фото: olegasphoto.com.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button