Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Він називатиметься FanSchool та триватиме до 9 серпня.

Літературний клуб “Букмоль” та проект “Bookoholic” організовують в Києві перший лекторій-фестиваль, який ставить питання про природу фантастичного у житті кожної людини. Протягом заходу учасники зможуть зрозуміти, чому у кризові моменти людина звертається до фантастичного, дізнатися особливості фантастики у літературі, кіно, відеоіграх та коміксах, осмислити її функції та проаналізувати прояви фантастичного у масовій культурі.

У програмі FanSchool передбачені:

 – лекції українських літературознавців, ігрознавців та письменників фантастів;
 – дискусії та обговорення;
 – кіносеанси просто неба;
 – фантастичний квест;
 – електронна та середньовічна музика (яка саме – таємниця);
 – ласощі для учасників.

Слідкувати за подіями фестивалю та анонсами можна на Фейсбук-сторінці заходу.

Також долучайтесь до онлайн-спільнот “Букмоль” та “Bookoholic“.

Вхід на відкриття фестивалю у п’ятницю 1 серпня вільний, в усі інші дні вартість квитка на один захід складає 50 грн.
Абонемент на усі дні коштує 350 грн.

Усі кошти підуть на розвиток проекту “Букмоль” (на вдосконалення сайту, закупівлю дитячих книг для бібліотеки та канцтоварів для літературного клубу “Букмоль“).

Сподіваємось, що FanSchool стане щорічним і перетвориться на перший український Comic-Con. Схожі заходи давно вже проводяться в різних куточках світу: у США та Канаді, Європі, Індії та Об’єднаних Арабських Еміратах. Окрім лекцій, дискусій, майстер-класів, афтограф-сесій та інших цікавинок, учасники та гості цих конференцій роблять самостійно або купують костюми своїх улюблених фантастичних героїв та вдягають їх на ці заходи. Таким чином, простір фан-конференції ненадовго перетворюється на подобу фантастичного світу.

10474320_821012577916382_593350328923982989_n
Міра Київська, організатор:

«Створюючи наш лекторій-фестиваль, ми намагалися зробити програму максимально цікавою для усіх, хто полюбляє фантастику в літературі та кіно, хто грає у відеоігри і читає комікси.
FanSchool повинен показати еволюцію фантастики, тому кожен день має певну тему, відповідно до якої ми добирали як лекції, так і фільми. У день фентезі (2 серпня) відвідувачі зможуть не тільки почути про фентезі, але й побачити фантастичну драму Роберта Земекіса “Беовульф” та насолодитися переглядом просто неба екранізацією Пітера Джексона “Хобіт: Несподівана подорож”. Для дня наукової фантастики та кіберпанку (3 серпня) ми підготували фільми «Джонні Мнемонік» та “Газонокосар”, день американських героїв завершать “Месники”, лекцію про комікси доповнить кіно 1951 року – “Супермен і люди-кроти”, а тему відеоігр – комедія “Скотт Пілігрим проти всіх”.
Також на фестивалі можна буде погортати комікси та скуштувати тематичну їжу й напої».

Програма

10496165_671508732930264_2911690445698298303_oЯк доїхати?

Адреса проведення заходу: вул. Анріївська 8-12, дитячий клуб “Парус”.

Найближчі станції метро: “Поштова площа”, “Контрактова площа”.

Мапа:

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button