Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

[metaslider id=1255]

В суботу, 23 серпня, в рамках фестиваля D.I.Y. stvo група ентузіастів з майстерні “Пилорама” провела воркшоп, на якому показала відвідувачам, як за допомогою деревини, пил та цвяхів можна за 7 годин перетворити сміттєзвалище на простір для відпочинку та споглядання схилів Києва.

Це перший самостійний воркшоп “Пилорами”. Раніше, вони проводили спільні заходи з французькими архітекторами в організації суспільного простору даху під літній кінотеатр та італійськими у створенні мобільного об’єкта пошуку човна на колесах як місця відпочинку в промзоні.

Поїхавши попередньо оглянути територію фестивалю на Петровській 30/34, яка являє собою гаражний кооператив, створений на подільських схилах, організатори виявили величезне звалище на місці одного зі зруйнованованих гаражів. Так народилася ідея, що саме ця ділянка, що постраждала від зсуву, має бути задіяна в воркшопі.

Найважчим етапом було вичистити саму територію. Та з чудовими людьми, які жваво підключились, ми швидко впорались. Загалом, близько 20 людей підключалися на різний етапах воркшопу. Звичайно, спочатку була найбільша кількість людей, разом з якими організатори побороли гору сміття. Для того, щоб запобігти падінню важкого сміття, було вирішено зробити високу “спинку” у сидіння. Таким чином простір сам підказав, як має виглядати новий об’єкт. Така конструкція не рятує від зсувів, але, як мінімум, заново ставить питання перед міьскою владою щодо укріплення цієї ділянки.

10557600_10203284553489623_175942250894415445_oДана Косміна,
координатор проекту

«Сам проект Пилорами зародився у 2013-му році, коли ми почали обговорення відсутності відкритих майстерень, повторного використання матеріалу і доступного дизайну. Зараз у “Пилорамі” двоє координаторів: Сергій Ковальов і Дана Космина. У проекту два основних напрямки: освітній і активний. Під освітнім ми розуміємо створення альтернативного доступного всім дизайну в рамках чого ми плануємо запрошувати до нас людей і створювати спільними зусиллями всі необхідні предмети для життя. До активного напрямку входять інтервенції, воркшопи, лекції в міському середовищі для вирішення більш глобальних проблем, які є причинами засмічення всіх наших українських міст».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button