Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
метро арсенальна

У Києві знову з’являються МАФи та тимчасові споруди біля станції метро Арсенальна, не зважаючи на заборони.

Ларьки, які показово прибрали з-під метро “Арсенальна” 5 серпня, повернулися на звичні місця і в них продовжують торгівлю. Зокрема, під метро стоять пересувні кав’ярні, намети з різними товарами, МАФи на відстані 10 метрів від входу до підземки. КМДА наголошувала на тому, що тимчасові споруди, для безпеки пасажирів метрополітену, мають стояти мінімум у 20 метрах від виходу зі станції.

Про “повернення” кіосків написав екс-депутат Київради від “УДАРу” Олексій Давиденко у Facebook.

Тимчасові споруди від “Арсенальної” були прибрані 5 серпня за наказом тодішнього голови Печерського району Геннадія Кривошеї. 16 серпня його на цій посаді змінив Сергій Мартинчук.

Після призначення мером столиці, Віталій Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто “кришує” такий бізнес – покарані.  Згодом мер Києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники. Про це раніше говорив і колишній голова КМДА Володимир Бондаренко.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх “кришують”. Таким чином, замість офіційних податків та зборів, які мають йти у міський бюджет, власники кіосків сплачують хабарі, які осідають у кишенях корумпованих чиновників і силовиків.

За матеріалами Українська правда. Київ
Фото: Яндекс.Карты

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button