Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23429 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ambulance швидка допомога
У Київдержадміністрації заявили, що вже у січні 2015 року кияни зможуть оформити медичні страхові поліси вартістю близько 50 гривень на місяць, пише видання “КиевВласть”.

Заступник голови КМДА Михайло Радуцький повідомив, що з нового року в столиці розпочне роботу муніципальна компанія, яка страхуватиме киян за прийнятними тарифами на отримання будь-якої медичної допомоги. Це рішення є одним із кроків до запровадження обов’язкового медичного страхування в Україні.

raduckiy
Михайло Радуцький

заступник голови КМДА

«Поліс поширюватиметься на обслуговування в комунальних клініках і лікарнях – компанія страхуватиме киян за прийнятними тарифами (50 гривень на місяць) на додачу до обов’язкового бюджетного фінансування медицини, яке виділяється на сьогодні. За нашими розрахунками, клієнтами страхової компанії стануть не менше 250 тисяч киян. Тобто, ми створимо в місті потужного страховика світового рівня.
Лікар за свої послуги має отримувати не менше 25% від того, що сплатила компанія у разі страхового випадку. Тоді зникне зарплата розміром 2,5 тисячі гривень і хабарі, а оплата праці наших медиків вийде на якісно новий рівень. Крім того, ми маємо запровадити таку практику, щоб у разі помилки між пацієнтом і лікарем стала саме страхова компанія, яка взяла б на себе всі зобов’язання».

Таким чином, у КМДА планують підвищити рівень якості надання медичних послуг та підняти заробітну платню лікарям, яка наразі є надто низькою. У відомістві ще не знають, яким буде формат нового страхового підприємства, але скоріш за все воно буде у комунальній власності. Тому відкритим залишається питання, як забезпечити прозору роботу компанії, адже за умови успішності проекту, через рахунки підприємства будуть проходити чималі кошти.

Фото: www.aybolit.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button