Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З розвитком міського дизайну лавки починають виконувати не лише функції для сидіння, а й слугують парковками для велосипедів або вуличними бібліотеками. Пропонуємо шість прикладів незвичайних лавок.

Лавки-вітрила у громадському парку в Канаді

Спроектовані студією Les Ateliers Guyon і встановлені вздовж берега річки Святого Лаврентія у пригороді Монреаля.

[metaslider id=1840]

Лавка для обміну книжками

Амстердамська дизайн-студія Pivot creative встановила на лавках червоні застібками (скрепки), у яких можна зафіксувати книгу. Таким чином у місті облаштували дев’ять лавок. Кожного дня, починаючи з серпня і до 28 вересня, ініціатори закріпляли на лавках книги, які можна було читати, або брати з собою. За допомогою “дизайнерської інтервенції” розробники прагнули підняти рівень громадської взаємодії та поліпшити комунікацію між людьми.

[metaslider id=1844]

Лавка-парковка для велосипедів

Лавка-гібрид,  розроблена американським аспірантом Метом Греєм. Вона поєднує парковку для велосипеда і місце для сидіння.

[metaslider id=1841]

Лавка арт-об’єкт

Дев’ятиметровий об’єкт, зроблений зі сталі. Лавка складається з трьох сталевих смуг, які з одного кінця починаються, як абстрактна  закручеан форма, що перетікає у місце для сидіння і продовжується абстракцією на іншому кінці.

[metaslider id=1842]

Лавки з деревяних піддонів

Серія з шести змінних мобільних підрозділів для сидіння, зроблених з меліорованих дерев’яних піддонів. Створені у місті Йоханнесбург, щоб оживити суспільний простір і представити інноваційні рішення, які б внесли позитивний внесок у громадське життя.

[metaslider id=1846]

Лавка з дерев’яної колоди

Розроблена канадською студією The practice of everyday design, лавка представляє функціональний дизайн. Кінцевий продукт отримали без детальних проектів чи ескізів. Все, що знадобилося – груба сила лісоруба та точність.

[metaslider id=1843]

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button