Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві відкрилося перше біткоін-посольство, повідомляє ain.ua. Його розмістили у кіоску на Львівській площі. Відкриття ініціювало агентство з продажу біткоінів – KUNA, яке з березня 2014 року займається продажем біткоінів на території України.

Bitcoin-embassy-exterior2

Це – четверте посольство у світі, інші працюють у Монреалі, Тель-Авіві та Варшаві. У посольстві встановлено біткоін-банкомат і магазин біткоін-сувенірів. Основна мета – виконувати функції інформаційного центру, повідомляється на сайті KUNA.

“Посольство виконує функції інформаційного центру, єдиного місця для “тусовки” біткоін-спільноти, представництва Bitcoin Foundation Ukraine, освітнього центру. Тут можна отримати відповіді на запитання про криптовалюту, скористатися першим на території України біткоін-банкоматом або придбати сувенірну продукцію. Посольство також є і штаб-квартирою агенства KUNA. Ми усвідомлюємо, що це експеримент, і кожного дня запроваджуємо якісь нововведення”.

Довідка: Біткоін – електронна валюта (криптовалюта), яка була створена у 2009 році та базується на самоопублікованому документі Сатосі Накамот. На 30 вересня 2014 року ціна одного біткоіну становить $376. Біткоіни набули неабиякої популярності у анонімній системі проксі-серверів Tor. Наприклад, на сайті Silk Road у цій системі можна біткоінами платити за наркотики, зброю чи рабів.

Засновник “Kuna bitcoin agency” Михайло Чобанян раніше розповідав, що біткоіни можуть стати у нагоді жителям анексованого Криму. За допомогою цієї валюти кримчани можуть здійснювати покупки в інтернеті без жодних перешкод та зайвих маніпуляцій: сплачувати товари та послуги, здійснювати фінансові операції.

фото: Kuna.com.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button