Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З п’ятниці по неділю 10-12 жовтня у Києві пройде Міське Свято Їжі від проекту «Уличная Еда».

Організатори називають це новим етапом у розвитку open-air Фестивалю Вуличної Їжі, де, окрім власне страв, на гостей чекають гастрономічні майстер-класи, фермерський ринок, дегустації, продаж книг з рецептами, а також різноманітні формати дозвілля: ді-джей сети, стенд-ап камеді шоу, кулінарні кінопокази тощо.

Шоу

street-food

Свято відкриє киянам і гостям столиці абсолютно нову грань приготування їжі -food show, culinary slow food project і food design. Кращі світові кулінари-дизайнери будуть орудувати ножами, підпалювати, смажити й пекти, використовувати незвичні техніки та пристрої, це має бути дуже цікаво. Серед запрошених – майстер роботи з тістом Омер Полак (Blow Dough, Ізраїль) і Фудзівара Йошихиро (Yoshi Fujiwara, Японія), який прямо на головній сцені має розрізати 80 кг тунця.

Майстер-класи

На майстер-класах відвідувачів навчать правильно нарізати цибулю та хамон чи крутити тефтелі. Паата Кучава, шеф-кухар з Кахетії, покаже, як робити справжні хінкалі. Юрій Ковриженко розповість про важливість кольорів в кулінарії, нафарширує цукіні, розповість про су-від (готуванні в вакуумі) та молекулярну кухню. Вікторія Фальковська навчить готувати натуральні і корисні солодощі та правильне дитяче харчування, а Вадим Грановський розповість, як зробити зі звичайної кави вишуканий напій з додаванням екзотичних інгридієнтів і прянощів.

Читайте нашу статтю про київську вуличну їжу.

Фермерський ринок

street-food2Організатори обіцяють, що ринки будуть схожі на найкращі гастрономіні маркети у світі. Спеціально запрошені іспанські кортадори будуть нарізати хамон, прошутто, пршут та вестфальський окорок. На ринку буде представлино близько 120 видів сирів. Також можна буде купити продукцію регіональних виробників: на Святі будуть присутні, наприклад, одесити з “Цимес Маркет”. На заході можна також буде спробувати пиво та варення, зварені прямо на місці.

Дегустації

Всі продукти можна буде понюхати та спробувати. Заплановано декілька деятків дегустація: вино з троянд, трюфелі, паста, сири, хамон, оливки тощо. З порізаного прямо на сцені тунця планують зробити суші та сашимі та пригостити ними всіх бажаючих.

Вуличну їжу в цей раз представлять традиційна англійська, індійська, марокканська кухні, тайська локшина, морепродукти, риба, десерти, хот-доги і всього лише дві бургерні. Будуть і улюблені столичні ресторани – всього близько 15 учасників з оновленим осіннім меню.

Розклад

Натисніть на картинку, щоб побачити у повному розмірі:

свято їжі розклад

 

Вхід: 40 гривень за один день і 60 гривень на всі три дні Свята. Для дітей до 16 років вхід безкоштовний.

Адреса: Платформа Арт-завод, ст.м. Чернігівська або Лісова, вул. Біломорська, 1.

Мапа:

Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button