Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З п’ятниці по неділю 10-12 жовтня у Києві пройде Міське Свято Їжі від проекту «Уличная Еда».

Організатори називають це новим етапом у розвитку open-air Фестивалю Вуличної Їжі, де, окрім власне страв, на гостей чекають гастрономічні майстер-класи, фермерський ринок, дегустації, продаж книг з рецептами, а також різноманітні формати дозвілля: ді-джей сети, стенд-ап камеді шоу, кулінарні кінопокази тощо.

Шоу

street-food

Свято відкриє киянам і гостям столиці абсолютно нову грань приготування їжі -food show, culinary slow food project і food design. Кращі світові кулінари-дизайнери будуть орудувати ножами, підпалювати, смажити й пекти, використовувати незвичні техніки та пристрої, це має бути дуже цікаво. Серед запрошених – майстер роботи з тістом Омер Полак (Blow Dough, Ізраїль) і Фудзівара Йошихиро (Yoshi Fujiwara, Японія), який прямо на головній сцені має розрізати 80 кг тунця.

Майстер-класи

На майстер-класах відвідувачів навчать правильно нарізати цибулю та хамон чи крутити тефтелі. Паата Кучава, шеф-кухар з Кахетії, покаже, як робити справжні хінкалі. Юрій Ковриженко розповість про важливість кольорів в кулінарії, нафарширує цукіні, розповість про су-від (готуванні в вакуумі) та молекулярну кухню. Вікторія Фальковська навчить готувати натуральні і корисні солодощі та правильне дитяче харчування, а Вадим Грановський розповість, як зробити зі звичайної кави вишуканий напій з додаванням екзотичних інгридієнтів і прянощів.

Читайте нашу статтю про київську вуличну їжу.

Фермерський ринок

street-food2Організатори обіцяють, що ринки будуть схожі на найкращі гастрономіні маркети у світі. Спеціально запрошені іспанські кортадори будуть нарізати хамон, прошутто, пршут та вестфальський окорок. На ринку буде представлино близько 120 видів сирів. Також можна буде купити продукцію регіональних виробників: на Святі будуть присутні, наприклад, одесити з “Цимес Маркет”. На заході можна також буде спробувати пиво та варення, зварені прямо на місці.

Дегустації

Всі продукти можна буде понюхати та спробувати. Заплановано декілька деятків дегустація: вино з троянд, трюфелі, паста, сири, хамон, оливки тощо. З порізаного прямо на сцені тунця планують зробити суші та сашимі та пригостити ними всіх бажаючих.

Вуличну їжу в цей раз представлять традиційна англійська, індійська, марокканська кухні, тайська локшина, морепродукти, риба, десерти, хот-доги і всього лише дві бургерні. Будуть і улюблені столичні ресторани – всього близько 15 учасників з оновленим осіннім меню.

Розклад

Натисніть на картинку, щоб побачити у повному розмірі:

свято їжі розклад

 

Вхід: 40 гривень за один день і 60 гривень на всі три дні Свята. Для дітей до 16 років вхід безкоштовний.

Адреса: Платформа Арт-завод, ст.м. Чернігівська або Лісова, вул. Біломорська, 1.

Мапа:

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button