Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За допомогою спеціальних локаційних маячків, розташованих у торговому центрі “Проспект”, та свого смартфону користувачі матимуть змогу легко прокладати маршрути всередині великої будівлі.

Маячки iBeacon зв’язуються з мобільними пристроями відвідувачів через Bluetooth і дозволяють встановити місце розташування. В майбутньому, коли клієнти наближатимуться до маячка, iBeacon зможе передавати їм повідомлення. Застосунок доступний для пристроїв під управлінням iOS і Android.

udzhn
Юджин Власов
Marketing Executive, QROK

«У застосунку попереду ще безліч етапів розвитку, тому те, що ви бачите, встановивши QROK на ваш смартфон, це тільки 1% від того, що нами заплановано».

Як це працює?

Всередині будівель, в яких встановлені маячки, QROK може показувати в якій точці будівлі знаходиться користувач, які приміщення його оточують і як дістатися до необхідного місця. Це актуально, наприклад, коли ви вперше перебуваєте в торговому центрі, і вам потрібно швидко пройтися по магазинах певних брендів або по магазинах з певним товаром, наприклад, дитячим одягом.

qrok

Технології, якими користуються розробники, також дозволяють будувати маршрути і створювати тури між точками на карті, які можуть бути цікавими користувачам. Це стосується, як закладів або магазинів, так і пам’яток міста або, приміром, аптек, які працюють цілодобово.

udzhn
Юджин Власов

Marketing Executive, QROK

«В даний момент ми використовуємо маячки iBeacon тільки для визначення місця розташування користувачів всередині приміщень, але в майбутньому зможемо надсилати повідомлення або підказки нашим користувачам. Тільки уявіть, ви заходите в музей, а вам на телефон приходить повідомлення: “Ласкаво просимо на виставку робіт Ai Weiwei. Рекомендуємо почати огляд з залу # 1”. Далі, підходячи до кожної з робіт, ви отримуєте повідомлення з розширеною інформацією про кожен предмет мистецтва. Таку ж механіку можна буде реалізувати на індустріальних виставках».

Для користувачів, застосунок залишатиметься безкоштовним, модель монетизації передбачає заробіток на наданні послуг бізнесу, торговим мережам і брендам. Всім наповненням, від введення тексту до розробки карт, займається команда QROK. ”В принципі, так і повинно бути, якщо ми хочемо отримати належну якість контенту”, – кажуть розробники.

Що далі?

Також, в даний момент йдуть роботи над розвитком пошукових функцій системи. В ідеалі, через кілька місяців ви зможете написати в пошуку QROK “купити жіночі туфлі” і застосунок покаже вам усі найближчі магазини, які могли б вам підійти. І це все, тільки одна десята тих можливостей, які відкриті перед цим проектом.

Через кілька місяців ви зможете написати в пошуку QROK “купити жіночі туфлі” і застосунок покаже вам усі найближчі магазини, які могли б вам підійти.

Якщо все йтиме за планом, то до Нового року застосунок буде представлений вже не тільки в Україні і не лише в торгових центрах. QROK може бути корисним для будь-якого бізнесу, який обслуговує своїх клієнтів в торговій точці, офісі або у закладі.

Де можна потестити?

prospekt

Першим об’єктом, в якому реалізована система indoor-навігації QROK, став торгово-розважальний комплекс “Проспект”, який був відкритий 25 вересня партнерами QROK, девелопером Arricano Real Estate. Щоправда, офіційне відкриття об’єкту заплановано на 6 грудня. Але кияни вже можуть протестувати мобільну навігацію на місці або завантажити додаток і ознайомитися з магазинами та закладами, представленими у торговому комплексі. ТРК “Проспект” відкрився на Лівому березі Києва, за адресою: вулиця Червоноткацька, 1В.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button