Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нещодавно у Києві з’явилось туристичне агентство Travel4Friends, яке займається організацією так званих “турів вихідного дня” по Україні. Такий формат є дуже комфортним для молоді та людей, які працюють і не хочуть брати відпустку, а бажання поїхати кудись є.

travel4friends4

 

Тури розроблялись друзями та для друзів, мають невисоку вартість та пропонують велике розмаїття активностей, які підійдуть як шанувальникам активного відпочинку, так і для sightseeing-турів. “Хмарочос” поговорив про особливості українського туризму та плани на майбутнє з засновником Travel4Friends, Олександром Попко.

 

Як і коли виникла ідея зробити агентство таких коротких турів?
Все моє життя, починаючи з дитинства, – суцільна подорож, спортивні табори, подорожі у гори, сплави по річках. Саме так пройшли мої шкільні роки.

Після 18 я відкрив для себе Європу. Завдяки високим спортивним досягненням довелося побувати майже у всіх країнах Євросоюзу, і завжди після змагань я намагався залишитись на декілька днів у новій країні і дізнатися про неї більше. Таким чином, Європа для мене стала ближчою, було декілька єкспромтів по пересуванню автостопом. Але я зрозумів для себе що люблю друзів і спілкування. Подорожі на одинці це класно, але коли нечасто.

travel4friends2

Влітку 2013 року, починаючи з травня місяця, я почав подорожувати Україною на мотоциклі. Східна, західна Україна, Крим – все це я побачив з-за керма свого мотоцикла. Тоді для себе зрозумів, що Україна гарна, могутня держава, з дуже красивими містами пам’ятниками архітектури, печерами, і величезними горами. Все це мене надихнуло на те, щоб мої друзі теж бачили всю цю красу, котру нам подарувала природа та культурна спадщина. Так і народився мій сервіс Travel4Friends.

Скільки турів ви вже провели?
На даний момент ми провели 5 турів, були у Львові і замках довкола, Ужгороді, та на озері Синівір, у тунелі кохання та клеваньському замку, був пляжний тур по одеській області, кайтсерф тур Скадовську.

Ваша команди: хто вони?
Наша команда це наші друзі, і друзі друзів!

Чи став користуватися більшим попитом “внутрішній” туризм по Україні останнім часом?
Авжеж так, останнім часом наші побратими стали більше цінувати українську землю, і у багатьох з’явилося бажання подорожувати більше!

travel4friends3

Сервіс працює тільки для киян? Ви плануєте організовувати тури для жителів інших міст?
Наразі сервіс працюе тільки для киян, обо тих людей, котрі знаходяться на території столиці. Нам хотілося б зробити такий сервіс в інших містах України , але тільки тоді, коли один із нас переїде в інше місто, це ж Travel4Friends.

В яких напрямках плануєте далі розвиватись: спорт, активний туризм, фестивалі та гастротуризм чи класичний sightseeing?
Всі ці напрямки однозначно цікаві мені! І ми будемо відвідувати майже всі значні події в Україні, наприклад, у Львові цього тижня буде проходити фестиваль сиру та вина!

Які у вас є чи будуть тури по Києву та Київській області?

Ідей багато, від просто подорожі у ліс: посидіти біля багаття, до сплавів і катання на сапсерфінгу.

travel4friends1

Чи плануєте ви робити річкові тури по Дніпру?
Однозначно так, я вже домовився з декількома вітрильними яхтами на наступний сезон. Будемо пізнавати акваторію Дніпра разом з друзями!!

У вас будуть спортивні гірські тури чи якісь типу різдвяно-краєзнавчі теж?

Я знаю що багато моїх друзів чекають на перший сніг в Карпатах. Саме для них я планую тури в Буковель, Драгобрат, Славське. Всі подорожі будуть у вже нам відомому форматі: п’ятниця вечір виїзд, субота – неділя на курорті, в понеділок вранці всі на роботі!  З приводу різдвяних подорожей, вже зараз займаюсь бронюванням невеличких маєтків для святкуваннь в новорічний період.

Фото: flickr-юзер Luke-87, Travel4Friends

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button