Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23469 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Obolon

Вчора, 3 листопада, о 12 годині в Оболонській РДА пройшли перші громадські слухання щодо коригування Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

На слуханнях були власники великих МАФових мереж, власники МАФів, які працюють в районі і мають невелику їх кількість, оболонці, які прийшли вирішити свої конкретні проблеми з конкретними кіосками, громадські активісти, представники влади (зокрема, голова РДА і начальник департаменту благоустрою КМДА).

Зі слів очевидців, конструктивної дискусії майже не було. Власники МАФів не погоджувались із запропонованою схемою. Автори поста на Facebook бачать у цьому декілька причин:

1. В схему включені ті кіоски, які були встановлені до квітня 2013 року (в нашому районі таких 630 одиниць). Вони повинні заплатити пайову участь та пройти назвемо це «громадський контроль».

2. Схема була розроблена ще за часів Попова, тому вони вважають її заздалегідь корупційною.

Місцеві мешканці інформували про проблеми, які їм створюють кіоски біля їхніх будинків. Дехто пропонував взагалі знести всі ТС, окрім кіосків з пресою та майстерень. Через відсутність модерації та напружену атмосферу, в якій ніхто нікого не чув, розглянути схему так і не вдалося. Присутні зійшлись на створені робочої групи до складу якої ввійдуть МАФовики, мешканці, громадськість.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button