Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Велика кількість журналів та сайтів, що пишуть про Київ, роблять огляди нових модних закладів харчування. І завжди забувають про старі, нетипові та не дуже модні місця, де досі харчується багато людей. Ми вирішили пливти проти течії та зробили огляд перших п’яти закладів, де можна поїсти за 20 гривень. У нашому гіді є і культові для киян місця, і приховані від сторонніх очей їдальні. Опис кожного закладу супроводжується фотографією страв, які можна замовити, витративши всього 20 гривень.

Їдальня Києво-Могилянської Академії

Адреса: вул. Іллінська, 9

[metaslider id=3139]

Їдальня Могилянки відома майже всім офісним співробітникам компаній, що знаходяться на відстані декількох кварталів від університету. Охочих поїсти під час перерви настільки багато, що адміністрація виділила їм окремий час, аби студенти могли спокійно поїсти і не запізнитися на наступну пару. “Заклад пропонує”: супи, салати, гарніри, страви з м’яса й риби, десерти.

Їдальня ГІПРОЦИВІЛПРОМБУД

Адреса: вул. Гоголівська, 22-24

[metaslider id=3142]

Затишна номенклатурна їдальня для архітекторів. Теж відома серед працівників навколишніх офісів. Вибір страв стандартний для пострадянської їдальні. Тут є суп з фрикадельками. Щоб потрапити у заклад, треба зайти у будівлю, піднятись по сходах і повернути направо.

Їдальня-кафе готелю “Турист”

Адреса: вул. Раїси Окіпної, 2

[metaslider id=3137]

Заклад з доволі екзотичними для їдальні стравами. У меню, наприклад, присутні баранина, курячі купати (грузинські смажені сосиски) та овочі-гриль. Великий вибір страв компенсується хитрим ціноутворенням. Так, на ціннику зазначено вартість за 100 грамів, а порція на тарілці, зазвичай, у два рази більша. Тож замовивши їжу, будьте обережені, щоб не переплатити.

Їдальня КІМО та Інституту журналістики

Адреса: вул. Мельникова 36А

[metaslider id=3138]

Єдиний заклад у нашому гіді, куди можна потрапити лише за перепусткою. Щоб скуштувати страви у цій їдальні доведеться вступити у КІМО або Інститут журналістики при Національному університеті ім. Тараса Шевченка. Але очевидці стверджують, що воно того варте: інтер’єр їдальні швидше нагадує кафетерій у якомусь закладі культури. Про це свідчать портьєри та страви з лосося.

Булочна “Ярослава”

Адреса: вул. Ярославів Вал, 13

[metaslider id=3126]

Улюблене місце перекусу багатьох киян. Смачне тісто для булочок, гарячий бульйон та низькі ціни роблять “Ярославу” популярним закладом. Якщо ми буваємо на вулиці Ярославів Вал, то обов’язково забігаємо за розтягаєм з рибою або булочкою з ягодами.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button