Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 грудня у Києві відкриють Головну ялинку країни. Цього року новорічне дерево встановлять на Софійській площі.

Організовує “Новий рік на Софії-2015” художній проект Folk Ukraine разом з етнічним фестивалем “Країна мрій”. Святкування складатиметься з декількох заходів і відбудеться на Софійській площі та на території Національного заповідника “Софія Київська”. Воно триватиме до 14 січня.

Ялинка

Цього року новорічне дерево буде живим. Ялинку привезуть з Івано-Франківська. Поряд з нею облаштують гірку та східці, аби діти мали змогу кататися. Неподалік планують встановити сцену, на якій виступатимуть артисти, та окрему сцену для оркестру.

Всю інформацію щодо оформлення ялинки організатори розміщують на сторінці у Facebook. Рішення приймаються шляхом голосування. Таким чином, вже обрано святкову ілюмінацію та іграшки, які прикрасять новорічне дерево.

Згідно з попереднім голосуванням, головна ялинка матиме золотаво-сріблясту ілюмінацію. Новорічні іграшки розробляє агенство флористики та дизайну “Лілія-Декор” та компанія Logwood. Згідно з результатами голосування, ялинку прикрасять іграшковими будиночками, голубами та чобітками.

[metaslider id=3192]

Великий Новорічний ярмарок

16 грудня розпочнеться Великий Новорічний ярмарок. Вздовж периметру Софійської площі облаштують містечко майстрів. Таким чином, всі охочі зможуть придбати різноманітні авторські вироби. Неподалік – встановлять фудкорт з традиційними стравами та зігріваючими безалкогольним напоями. Окремо плануюється облаштування дитячого ігрового майданчика. Ярмарок триватиме до 19 січня. Схему розміщення всіх об’єктів можна переглянути тут.

[metaslider id=3188]

Святий Миколай замість діда Мороза

19 грудня Головну ялинку країни відкриє Святий Миколай, цього ж дня розпочнеться і Фестиваль Святого Миколая. Його резиденція працюватиме на території Національного заповідника “Софія Київська” до 14 січня. Саме тут буде знаходитися кімната Св Миколая, де він прийматиме всіх охочих дітей та читатиме листи. У спеціальній кімнаті народні майстри проведуть різноманітні майстер-класи для школярів .

На території заповідника створять льодове кафе, де, незважаючи на назву,  всі бажаючі зможуть зігрітися та відпочити. Для дітей встановлять спеціальну металічну гірку.

[metaslider id=3196]

Фото: flickr-user Hellebardius

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button