Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У неділю, 16 листопада чилійська художниця Пілар Кінтерос, одна з 21 номінанта на премію Future Generation Art Prize, запрошує всіх бажаючих взяти участь у перфомансі просто неба під назвою «Фонтан дружби народів». В рамках акції учасники допомагатимуть художниці реконструювати з картону фонтан, який був демонтований з Майдану (Площі Незалежності) в Києві після реконструкції, проведеної у 2001 році.

Подія на Facebook.

Захід розпочнеться о 12:00 біля входу в PinchukArtCentre, де всі учасники отримають картонні частини фонтану, зробленого Пілар Кінтерос. Вони допоможуть донести деталі на Майдан, де художниця збере фонтан відповідно до його оригінального вигляду.

pilo
Пілар Кінтерос

художниця

«Працюючи над своїм проектом для виставки номінантів на Премію Future Generation Art Prize, я шукала інформацію про Київ в Інтернеті, коли дізналася про «Фонтан Дружби народів», який було перенесено з Майдану у село Буки в 2001 році. Переміщення фонтану задля створення на його місці торгового центру є дуже важливою подією в дуже значущому місці, куди люди виходили для проведення протестів та демонстрацій, тому я й зацікавилась історією фонтану та тим, що з ним сталося. В рамках перфомансу я збираюся реконструювати центральну частину фонтану. Сподіваюсь, що кияни мені допоможуть донести всі деталі на Майдан, де він спочатку і розміщувався».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button