Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
workshop

13 листопада в Києві відбулась конференція-воркшоп з громадського проектування благоустрою парку Наталка. В ній взяли участь архітектори, ландшафтні дизайнери, представники громадських організацій та міської влади.

Перед тим, як розпочати роботу з напрацювання пропозицій щодо благоустрою парку, учасники конференції поділились своїм баченням організації простору в урочищі Наталка. Виявилось, що існує один архітектурний проект та два альтернативних ескізи-пропозиції, які доповнюють або повністю змінюють основний проект.

main-plan

 

Затверджений план благоустрою парку Наталка

Роботи з благоустрою були погоджені з усіма інстанціями, на них були виділені кошти урозмірі 45 млн. гривень. Але витратити встигли з них лише 800 тис. – зробили підготовчі роботи, тобто фактично розрили урочище, й так це і залишили. Основний проект являє собою продовження класичної радянської традиції будівництва парків: тут є центральна алея, будиночок садівника загальною площею більш ніж 200 кв. м., фонтан та 3500 кущів, які планували купити спеціально для нового парку.

alt-plan

 

Ескіз альтернативного проекту без алеї та фонтану

На противагу основному проекту існує так званий “альтернативний”, у вигляді ескізу, зроблений представниками громадської організації Парк “Оболонь”. Він грунтується на тому, що при затвердженні основного плану не були проведені громадські слухання, а отже “головний проект” не відповідає потребам оболонців та киян. Натомість пропонується децентралізований парк, який мінімально втручатиметься у існуючу екосистему та буде мати спортивне, а не декоративне спрямування.

Існує ще й третій проект у вигляді ескізу, в якому відображені пропозиції, які б здешевили основний проект та зробили його сучаснішим та таким, що відповідає потребам місцевої громади. В ньому передбачені підмостки для рибалок, скейт-парк, велодоріжки, футбольні поля.

Після воркшопу передбачено створення нового плану, який буде погоджено з громадою. Після цього почнеться пошук фінансування та реалізація проекту в урочищі Наталка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button