Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До кінця року у Closer відбудуться лекції, присвячені Трумену Капоте, Кормаку Маккарті та Жоржу Переку. Триватиме цикл до березня.

На території стрічкоткацької фабрики за адресою Нижньоюрківська, 31 літературознавці, культурологи, філологи та дослідники читатимуть лекції. Лектор буде розповідати не так про письменника, як про його тексти, про те, як вони написані, і в чому полягає майстерність автора. По суті, він розповідатиме аудиторії, чому той чи інший текст варто читати.

По суті, лектор розповідатиме аудиторії, чому той чи інший текст варто читати.

Розпочнеться цикл 21-го листопада обговоренням твору американського письменника Трумена Капоте «In Cold Blood», а також декількох його оповідань. Будуть розглянуті особливості літературної і кінематографічної розповідної техніки, використовуваної автором, деякі аспекти мультижанровості, а також феномен «голосу» у творчості американського класика.

Лектор – Вікторія Іваненко, літературознавець, перекладач, викладач Київського лінгвістичного універститету, кандидат філологічних наук.

Організацією подій займається літературна майстерня «Бартлбі та компанія». Окрім лекцій, у засновників майстерні ще багато планів.

julia-konopliana
Юлія Конопляна
співорганізатор події

«Окрім лекцій плануємо проводити також публічні інтерв’ю і зустрічі з письменниками та перекладачами, літературні читання. Перші подібні заходи відбудуться вже в лютому-березні наступного року. Вони будуть безкоштовними. Крім того плануємо ще й проведення курсу письменницької майстерності – циклу практичних інтенсивів вихідного дня. Він буде платним, для невеликої закритої групи. Надалі хочемо робити такі курси і для перекладачів художньої літератури».

21 листопада
CLOSER
вул. Нижньоюрквіська, 31
Початок о 19:00
Вхід вільний за попередньою реєстрацією
facebook-івент

Фото: The Guardian

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button