Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

27 листопада 2014 року в Міністерстві закордонних справ України відкриється виставка сучасного українського мистецтва “Владні вертикалі. Фанерні колонади”. Реалізувати проект Міністерство запросило незалежних кураторок Лізавету Герман та Марію Ланько.

У рамках експозиції можна буде побачити твори Анни Звягінцевої, групи SOSka, Юрія Кручака, Андрія Боярова, Лесі Хоменко, Андрія Стегури, Ростислава Котерліна, Алевтини Кахідзе, Анатолія Бєлова, групи Р.Е.П., Євгенії Бєлорусець та Саші Курмаза. Експозиційний дизайн проекту розробив архітектор і художник Олександр Бурлака.

a2c170b-vystavka-mfa

Ескіз дизайну експозиції від Олександра Бурлаки

За словами організаторів, експозиція являє собою практики українських художників останніх десяти років. Предметом мистецьких досліджень є проблеми та феномени, що знаходяться поза офіційним та публічним дискурсами та не є частиною регламентованої репрезентації країни як для зовнішньої, так і для внутрішньої аудиторії. У цьому сенсі виставка працює всупереч контексту її презентації — закритій державній установі.

Посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба відзначив: “Виставка є черговим кроком на шляху реформування підходів до репрезентації української культури для закордонних аудиторій. Вперше офіційні представники і делегації іноземних держав, які відвідуватимуть Міністерство, бачитимуть не радянське чи пострадянське, а сучасне українське мистецтво. Виставка також створить принципово нову атмосферу безпосередньо в робочому просторі українських дипломатів”.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button