Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У центрі Києва відкрився новий вільний простір – SmARTville. Його облаштували у старовинному будинку, зведеному у 1873 році на бульварі Тараса Шевченка. Через це тут панує особлива творча атмосфера та затишок.

[metaslider id=4043]

Креативний директор простору Ерван Буве – француз, який живе у Парижі і половину року проводить в Україні, допомагаючи створювати тут атмосферу європейського міста та розробляє інтер’єр для SmARTville. Він проводить свої виставки в Україні і за її межами і обирає, що саме буде висіти на стінах закладу.

1502539_660200050720071_2687352510867457453_n

Алла Демура, арт-директор SmARTville:

“Наш простір відкрився в кінці серпня благодійним концертом Олега Скрипки. З його допомогою ми збирали гроші для бійців в зоні АТО. На той момент ми відкрили для себе і для своїх відвідувачів наш атмосферний дах і з цього моменту виникла ідея створити не просто бізнес-простір, або коворкінг, а також арт-простір. Починаючи з того часу вже третій місяць ми займаємося тим, що намагаємося залучити якомога більше творчих людей до нашого простору, приймаються будь-які цікаві та оригінальні ідеї”.

Концепція

SmARTville позиціонується, як універсальний простір, де можуть проводитися конференції бізнес-формату, тренінги чи майстер-класи, а також творчі заходи. Він працює як арт-галерея – тут відбуваються виставки картин, а також як театр та м’юзік хол. Кожен відвідувач може знайти для себе щось цікаве. Місце облаштовано так, аби кожен гість міг не лише працювати, а й проводити час у творчій атмосфері.

Для людей, які хочуть відволіктися від роботи, тут пропонують брати столи для пісочної анімації.  У майбутньому орагізатори планують поставити стіл для ебру.

Історія будинку

DSC_0076

Будинок зведений у 1873 і належав апеткарю Фрометту, відомому скнарі. Архітектором будівлі був Володимир Ніколаєв  – автор проектів Національної філармонії України та пам’ятника Богдану Хмельницького на Софійській площі.

Раніше у вікнах на першому поверсі у великих колбах тут стояла різнокольорова рідина. Через неї з кімнати проходило світло, внаслідок чого на вулицю падали кольорові тіні.

Пізніше приміщення передавалося у власність різним людям. Тут був готель “Київ”, військова частина.

У ранньому дитинстві у сусідньому будинку жив Олександр Вертинський. Він згадує: “В вітринах аптеки стояли дві великі посудини для реклами, наповнені одна червоною, а інша зеленою рідиною і освітлені ззаду. Я був певен, що в одній з них вода з журавлини, а в іншій – з груші”. Вертинський часто ходив дивитися на кольорову, підсвічену воду у вітрині.

Зали

SmARTville складається з декількох приміщень, які мають різний дизайн та призначення.

Серед них: гранд-хол, переговорна, тренінгова кімната, бібліотека, а також менша кімната на сім робочих місць, які здаються в оренду, дах і коворкінги (один з них, площею 60 квадратних метрів розташований під дахом, в основному його орендують невеликі компанії для роботи на певний період часу).

Гранд-хол

Тут може вміститися до 100 осіб. У цьому приміщенні на стінах висять картини, тут проводять різноманітні творчі заходи. Крім іншого тут стоїть фортепіано. Організатори дали завдання художникам розмалювати його та перетворити на арт-об’єкт.

1502539_660200050720071_2687352510867457453_n

Алла Демура, арт-директор SmARTville:

“Гранд-хол – наша найкрасивіша, найяскравіша та найошатніша зала. Тут відбувається більшість подій. Родзинкою є невеличкий балкончик, який виходить прямо в залу, а також “сонячна вежа” – маленька кімнатка, де можна заховатися, провести переговори, або посадити спікера чи якусь “зірку”, яка прийшла виступати”.

Бібліотека

[metaslider id=4065]

Зараз тут проводять майстер-класи та семінари. У майбутньому планують облаштувати справжню бібліотеку з незвичайною книжковою шафою, виконаною у вигляді дерева знань. Воно розташується від підлоги і до стелі. Наразі художники малюють ескіз, як тільки робота завершиться, організатори розпочнуть втілювати задум у життя.

Дах

[metaslider id=4066]

Даху більше 130 років. З моменту зведення будинку тут ніхто нічого не робив. У цьому місці збереглася оригінальна кладка. Тут гарна акустика і неперевершена атмосфера. Дах вміщує більше 300 осіб.

1502539_660200050720071_2687352510867457453_n

Алла Демура, арт-директор SmARTville:

“Вперше в історії будинку ми взялися реконструювати цей дах і хочемо зробити з нього культове місце для киян та гостей столиці. Ми прагнемо, щоб Київ став цікавим з туристичної точки зору, з точки зору європейського міста, яке дарує щось своїй громаді.  Ми маємо багато ідей, що тут робити. Наразі готуємо концерт Василя Попадюка, скрипаля, який вже понад 20 років живе у Канаді. Ми запрошуємо всіх відвідувачів відвідати захід “Скрипаль на даху”.

 Назва

Організатори хотіли позиціонувати простір,  як сучасний центр, європейського рівня, як місце, де людина буде почувати себе вільною для творчості та розвитку. Тому акцент зроблений на тому, що це – вільний простір.

Смарт наголошує на тому, що це водночас і розумне місто (“ville” – місто з французької). З великої літери написано саме “ART”, оскільки акцент робиться на тому, що це мистецький простір.

Вартість:

Коворкінг

1800 гривень – абонемент для однієї особи на місяць

1400 гривень – абонемент для особи на місяць, якщо орендує компанія з декількох співробітників

Вільний простір

990 гривень на місяць

130 гривень за день

36 гривень за одну годину та 18 гривень за наступну годину.

У вартість входить – користування робочим місцем, інтернетом, чай,кава,печиво,цукерки, можна відвідувати галереї та всі заходи, які відбуваються на території.

Місце: бульвар Тараса Шевченка 36-а, 3й поверх.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button