Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

[metaslider id=4760]

Вже 12 “Полуничних дерев” встановила фірма Strawberry Energy у Боснії та Сербії, пише CNN.

У 2011 році тоді ще студент Мілош Мілісавлевіч придумав концепт публічної об’єкту, який би дозволяв за допомогою сонячної енергії заряджати гаджети та одночасно використовувати його у якості лавки. Свій винахід Мілош назвав “Полуничне дерево”, через те, що полуниця є першою ягодою, яка з’являється влітку.

Автор бачить свій винахід у якості основного елементу нового, розумного міста своєї мрії. Окрім зарядок для гаджетів, яких на “Дереві” знаходиться аж 16, нова розробка обладнана датчиками рівня забруднення повітря, шуму та радіації. Ці дані мають змушувати людей замислюватись, чи у справді чистому місті вони живуть.

У травні Сербія зазнала серйозних руйнувань від повені, і рідні з різних куточків країни не могли зв’язатись один з одним через пошкоджені електромережі. За такого сценарію “Полуничні дерева”, які є автономними зберігачами і джерелами енергії, могли б допомогти принаймні сказати своїм рідним, що з ними все добре, або попросити про допомогу.

Наступною країною, де будуть встановлюватись “Дерева”, стануть США. Мілош говорить, що настав час для інновацій у міському просторі, бо за 50 років майже нічого не змінилось: вуличні вказівники все ще є вуличними вазівниками, лавки – лавками, а ліхтарі – ліхтарями. Мета його компанії у громадських просторах – через інновації покращити якість міського життя.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button