Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У  Департаменті містобудування та архітектури відбудеться публічне обговорення долі київського велотреку — «Нове життя київського велотреку». Взяти участь запрошуються усі бажаючі кияни.

Track_cycling_2005

Під час обговорення зі своїми доповідями виступлять: Олег Гаряга — голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації;  Володимир Мельник з ExtremeFactory;  Анна Бондар з Департаменту містобудування та архітектури;  Ірина Бондаренко з Асоціації велосипедистів Києва.

Захід відбудеться у рамках програми «Департамент відкриває двері».

Нагадаємо, київські активісти неодноразово докладали зусиль, аби відновити роботу велотрека. Зокрема, 6 вересня веломайстерня Hard Ride за участі Київської міської федерації велосипедного спорту організувала суботник з прибирання території треку, аби підготовувати його до ремонту.

Київський велотрек є найстарішим у Європі – його побудовано у 1913 році. У 1978-80 рр. була проведена капітальна реконструкція об’єкту. В 1991 році була проведена заміна дерев’яного полотна, яке зносилося, на бетонне. В 1998 році один з найстаріших велотреків Європи був визнаний пам’яткою історії та архітектури. Але починаючи з 2007 року почалось знищення цього спортивного об’єкту. Спочатку його позбавили статусу пам’ятки, а потім почали зносити у зв’язку зі зведенням житлового будинку неподалік. На щастя, цей процес зупинений.


Місце: Департамент містобудування та архітектури 

Адреса: вул. Хрещатик, 32. 2 поверх, зала біля кабінету Головного архітектора м. Києва

Дата: 20 січня

Час: 18:30

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button