Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Для стокгольмського району Содермальм архітектурне бюро Utopia Arkitekter запропоновуло план переобладнання житлових будинків. Пропозиція стосується трьох багатоквартирних будівель і нової станцію метро.

Планується створення дванадцяти квартир і сімнадцяти міських будиночків. Згідно з проектом хочуть збільшити кількість поверхів з двох до трьох за рахунок дахів, які функціонуватимуть, як доповнення до парку Хогалід, який знаходиться невколо.

[metaslider id=5183]

Верхні поверхи нових будівель віддадуть для проживання, у той час як нижні — призначені для комерційного використання. Будинки облаштують терасами та балконами. Вздовж них ростимуть в’юнкі рослини, які сягатимуть даху і зливатимуться з парковою зоною у верхній частині будинків.

Нова станція метро, розташована між будівлями, розробиться архітектурним бюро Tham Videgård Arkitekter. Два верхніх поверхи планують віддати під офіси, проте допускають і відкриття магазину чи медичного центру. Дах обладнають під ресторан та громадську терасу. Від станції метро до парку Хогалід можна буде піднятися ліфтом.

Проект реалізовується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

Матеріали проекту можуть вільно передруковуватись іншими ЗМІ за умови посилання на оригінал публікації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button