Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
photo

Харківська архітекторка Євгенія Губкіна 7 лютого у Центрі візуальної культури розкаже про метрополітен як втілення міфів світової та радянської архітектури про прогрес та процвітання.

Про те, коли і чому інтер’єри станцій розробляли найкращі архітектори, а на оздоблення не шкодували коштів. Яким чином відкриття нових ділянок використовували як інструмент пропаганди. На прикладі Харківського та Дніпропетровського метрополітену Євгенія розповість, чи змінилось відношення до метро у 60 – 80-ті роки та як виглядав «підземний палац» пізнього модернізму.

Євгенія відповість у своїй лекції на такі питання: які основні концепції та характеристики метрополітену так званого періоду «застою» та чи стало метро утилітарним, а не утопічним проектом?

Євгенія Губкіна – дослідниця і кураторка, розробниця та екскурсовод маршруту «Лінійне місто» конференцій міжнародної організації DOCOMOMO. 3 2012 року є консультанткою проекту «Українські тижні конструктивізму» галереї сучасного мистецтва Lenin в Запоріжжі. У 2013 році була співавторкою проекту «Україна-Німеччина 1920 – 1930. Спільне» в Запоріжжі (Lenin) та організаторкою виставки у Харкові (Nürnberger House). У 2014 стала співзасновницею громадської організаціїUrban Forms Center, що реалізувала такі проекти як «Атомогради: планові міста у сучасному суспільстві» (Запоріжжя), «Харків: інвентаризація» (Харків) тощо. Мешкає та працює у Харкові.

Раніше «Хмарочос» зробив конспект лекції Євгенії про українські міста- супутники атомних електростанцій.


Місце: Центр візуальної культури

Адреса: вул. Глибочицька, 44

Дата: 7 лютого

Час: 19:00

Вартість: Безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button