Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У КМДА закінчують розробку нової Концепції упорядкування об’єктів сезонної та пересувної торгівлі та ярмарків. Вже на цьому тижні її можуть розглянути на профільній комісії Київради, після чого затвердять на одній з найближчих сесій. Про це пише “Сегодня” з посиланням на директора департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максима Кузьменка.

country_obzor_1_1___01

Чиновник каже, що під час розробки нової схеми розташування та нових кіосків, враховувались позиції підприємців та киян. Він вважає, що завдяки новій концепції можливо буде навести лад з тимчасовими спорудами.

Торгова Концепція передбачає чіткий поділ Києва на чотири зони. Найважливіша – нульова: територія навколо Києво-Печерської лаври та Софії Київської. Перша зона включає вулиці в історичному центрі Києва, а друга розташована трохи далі від центру. Третя ж охоплює спальні райони міста.

honey_obzo1111_1__

Варіанти зовнішнього вигляду об’єктів роздрібної торгівлі розробляються не тільки для кожної зони, але і для торгівлі різними товарами (наприклад, для продажу морозива – один тип кіосків, для торгівлі фруктами – інший, і т. Д.).

Стандартизація тимчасових споруд торкнеться і київськиї продуктових ярмарків. Для такої торгівлі в КМДА розробляють свій архетип наметів: вони будуть виглядати однаково. Наприклад, їх можуть прикрасити зображеннями з видами Києва. Крім того, в КМДА хочуть навести порядок і з самою організацією ярмарків: зокрема, будуть стежити, щоб торгували на них виробники продукції, а не перекупники, і обіцяють знайти  відповідальних за порядок під час їх проведення – наприклад, за прибирання сміття.

ice_cream_1__

Стежити за сезонною та пересувною торгівлею буде департамент благоустрою. Вони будуть перевіряти, щоб об’єкти сезонної торгівлі не заважали людям, щоб там не торгували алкоголем і пивом. Пересувна торгівля – це інший напрямок: всі локації таких об’єктів повинні бути чітко визначені з урахуванням заходів безпеки.

_02_1__

Заступник голови Департаменту містобудування і архітектури КМДА Андрій Вавриш, у свою чергу, наголосив, що макети дизайну нових тимчасових споруд були передані їм від департаменту промисловості та розвитку підприємництва, і що вони обов’язково будуть їх переробляти відповідно до високих вимог естетики та технологічності. Робота проводиться у рамках підготовки нового посібника з уличного дизайну.

Нагадаємо, що нещодавно в Одесі розробили стандартизовані кіоски та зупинки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button