Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Державна фінансова інспекція здійснила перевірку діяльності КП «Київпастптранс» за 2012-2014 р.р. й виявила фінансових порушень та недоліків на суму 34,20 млн грн. Про це повідомляється у листі ДФІ до Міністерства фінансів, яке розміщене на сайті КМДА, пишуть “Наші гроші“.

Зокрема у листі йдеться про те, що «Київпастранс», маючи значні збитки (чистий збиток у 2012 р. 239,64 млн грн., у 2013р. – 369,46 млн грн.), без дозволу витрачав гроші за закупівлі, приймав від постачальників обладнання без належної документації, переплачував за ремонтні роботи.

Так, «Київпастранс» здійснював незаконні витрати на консультативні, юридичні, інформаційні, консалтингові та рекламні послуги, не передбачені фінансовими планами. Загалом на це витратили 478,8 тис грн.

Без дозвільних документів підприємство витратило 10,28 млн грн. на устаткування, програмне забезпечення та пусконалагоджувальні роботи в рамках проекту спорудження Міської електрички.

Окрім того КПТ переплатив 2,20 млн грн. за поставку трамвайних вагонів, а також 2,78 млн грн. за ремонт: його проводили з комплектуючих, які утворилися внаслідок розбирання закуплених у Чехії вживаних вагонів.

Також «Київпастранс» уникав виплачувати в бюджет Києва надходження від оренди майна – загалом він винен місту 11,96 млн грн.

Деталі перевірки читайте у листі:

дфі-1 дфі-2 дфі-3

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button