Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У середу у Центрі візуальної культури та «Політична критика» в рамках виставки «Надбудова» відбудеться лекція Надії Парфан «Міста, яких не було: історія радянської урбаністичної утопії».

1503360_10152585663276898_6977270577737705937_n

Лекція присвячена еволюції утопічного мислення у теоріїі і практиці радянського містопланування. Лекторка розгляне радянську урбаністичну утопію у широкому контексті західної модерності — від Томаса Мора та Шарля Фур’є до сучасного утопіста Девіда Гарві. Що допоможе прослідкувати еволюцію утопічних проектів радянського урбанізму — від “літаючого міста” у революційні 20-ті до Славутича, Русанівки і типових мікрорайонів пізньорадянської епохи. Також розглянуться просторові трансформації цих проектів протягом останніх десятиліть і спробуємо оцінити шанси пострадянських міст на свою утопію.

Надія Парфан вивчала культурологію в Києво-Могилянській Академії та соціальну антропологію в Центральноєвропейському університеті (Будапешт). У 2012-2013 була стипендіаткою програми Фулбрайт і гостьовою дослідницею факультеті урбаністики та географії в університеті Темпл, Філадельфія. Співзасновниця фестивалю кіно та урбаністики “86” в місті Славутич. Цікавиться документальним кіно, культурною інфраструктурою та повсякденними практиками городян.


Місце: Центр візуальної культури

Адреса: вул. Глибочицька, 44, 2-ий поверх

Дата: 25 лютого

Час: 19:00

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button