Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
d0b3d0b5d0bdd0bfd0bbd0b0d0bd2

Проект міської влади “Київські парки” був вчора представлений на розсуд мешканців, пишеться на сайті КМДА.

В основі проекту – радикальна зміна нинішньої ситуації у парковому господарстві. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов під час презентації проекту реформування міського паркового господарства «Київські парки». Всього для пілотного проекту визначено 23 парки. Перші, у яких буде проводитись реконструкція та зміна принципів управлінняя, три – парк Дарницького шовкового комбінату (ДШК), парк ім. Пушкіна та частково Труханів острів – мають бути відкриті вже у травні.

За словами першого заступника голови КМДА, проект «Київські парки» передбачає зміну фінансування парків.

«Цього року з міського бюджету на проект вже виділено 30 млн грн, які будуть використані на проектування та створення інженерної інфраструктури. Будівництво спортивних, дитячих майданчиків, освітлення тощо може бути забезпечено за кошт інвесторів, меценатів, екологічних фондів, а також за рахунок прибутків, отриманих від наданих в цих парках послуг», – додав він.

Мета проекту реформування паркового господарства «Київські парки» – провести реконструкцію столичних парків, щоб вони відповідали сучасним вимогам безпеки, чистоти, естетичності та доступності, а також мали зручну інфраструктуру, прозоре фінансування та ефективне господарювання. Концепція передбачає модернізацію освітлення, встановлення камер відеоспостереження, облаштування парковок для автомобілів, впровадження системи Wi-Fi, а також будівництво спортивних та дитячих майданчиків.

Розвитком парків, обслуговуванням їх території та пошуком джерел фінансування займатиметься комунальне підприємство «Центр розвитку міського середовища». Наразі оголошено конкурс на посаду його директора. Ідеальний кандидат на цю посаду повинен мати досвід (більше 5-ти років) управління компаніями займаючи вищу керівну позицію (Генеральний Директор, Голова правління, Директор департаменту), дотримуватись “західного” стилю управління, мати MBA-освіту, знання у галузі проектного менеджменту та управління економікою підприємства. Ознайомитись з вакансією можна за посиланням.

В рамках пілотного проекту вже визначено 23 парки: Центральний парк культури та відпочинку «Хрещатий», парк «Володимирська гірка», Наводницький парк, Голосіївський парк, парк «Маріїнський», парк «Міський сад», парк «Нивки», парк «Орлятко», Солом’янський ландшафтний лісопарк, парк імені Пушкіна, Сирецький парк, Печерський ландшафтний парк, парк імені Тараса Шевченка, Всеукраїнський парк «Пам’яті борців за свободу та незалежність України», парк «Березовий гай», урочище «Наталка» на Оболоні, парк «Партизанської Слави», парк «Юність», парк «Перемога», парк «Відрадний», парк «ДШК» (Дарницького шовкового комбінату), парк «Кіото», острів Труханів.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button