Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

14 березня у Києві пройде черговий тренінг за міжнародною освітньою програмою “Стале домогосподарство”, яка успішно діє в Івано-Франківську. Організатори запрошують усіх, хто хоче разом з друзями, сусідами чи просто однодумцями впродовж 8 тижнів поекспериментувати та змінити стиль життя власних родини на більш сталий та екодружній.

У рамках програми домашнє господарство переводиться на рейки концепції сталого розвитку (sustainable development). В її основі ідея розумного та економного використання ресурсів, незабрудення планети, соціального вирівнювання різних верств населення та створення доданої вартості в економіці. Раніше “Хмарочос” писав про таку програму у Івано-Франківську.

640px-Sustainable_developmentUK

Програма “Стале домогосподарство”

Програма “Стале домогосподарство” про щоденний побутовий патріотизм, про зміну моделей поведінки: закрути кран, коли чистиш зуби, щоб вода не текла марно; вимкни зайве світло та електроприлади; заміни лампочки на енергоощадні; одягнись тепліше, замість вмикати без потреби обігрівач; прикрути тепло в батареї, коли їдеш на дачу; не тягни з магазину всіляке “сміття” — товари в упаковках, які одразу викидаються; відповідай на касі: ні, дякую – у мене своя сумка; не скидай усі відходи в одне відро — сортуй корисні ресурси і т. д. У цьому вся таємниця.

Але цифри звучать переконливіше. За допомогою простих порад програми родинам вдається:

– до 18 % знизили витрати електроенергії.

– до 17 % скоротили використання води на господарські потреби.

– до 28 % зменшили кількість відходів.

11039376_844886518910897_1028167695_n

Як діє програма?

1. Ви проходите тренінг. На якому досвідчені тренери ознайомлять вас з програмою — як вести власне домогосподарство раціонально, безпечно для вас та навколишнього середовища, при цьому заощаджуючи сімейний бюджет.

2. З однодумцями, або друзями, або сусідами ви утворюєте власну екокоманду — групу з 5-6 осіб.

3. Безкоштовно отримуєте посібник “Порадник екокоманди. Дружні рецепти для життя” для кожного учасника вашої команди і починаєте разом експериментувати.

4. Нам усім легше почати діяти, коли є покрокова інструкція — програма саме так і побудована. У посібнику є шість теми: ВОДА, ЕНЕРГІЯ, ЗДОРОВ’Я, ГРОШІ, ВІДХОДИ та БЕЗПЕКА ПОМЕШКАННЯ.

На кожну з тем ми пропонуємо на вибір чимало порад, які учасники можуть спробувати з власною родиною.

5. Раз на тиждень (за кожною з тем) ви збираєтесь зі своєю екокомандою, щоб обмінятися досвідом, обговорити, що вдається, а що — ні. А також для святкування результатів!

6. Учасники проходять програму за 8 тижнів.

7. Результат— задоволення собою, зміна стилю життя та заощадження коштів.

11040347_844886515577564_150836277_n

“Стале домогосподарство” — це продовження в Україні всесвітнього руху програми “Екокоманди” (Ecoteam Program), яка на сьогодні успішно діє в Ірландії, Нідерландах, Бельгії, Великій Британії, Іспанії, Швеції, Угорщині, Польщі, В’єтнамі, США та інших країнах. Україна стала 23 країною, що приєдналась до програми.

Програма реалізується у рамках міжнародного проекту “Освіта для сталого розвитку в дії” організацією “Вчителі За Демократію та партнерство” (Україна ) спільно з Global Action Plan International (Швеція).

РЕЄСТРАЦІЯ: Для участі у тренінгу заповніть реєстраційну форму за посиланням.

КОНТАКТИ координаторів: 063 660 24 98 (Галина), 095 534 09 81 (Олена).

Як знайти місце тренінгу:

1. Від метро Лук’янівська на будь-якій маршрутці чи тролейбусі їдемо у напрямі Львівської площі (!), виходимо на другій зупинці — Полтавська (першою буде Київська Русь).

2. Переходимо вулицю і заходимо акурат у арку з табличкою Артема, 52-д.

3. Йдемо прямо аж поки справа не з’являться чорні залізні ворота Інституту педагогіки з прохідною.

4. Заходимо у ворота, йдемо прямо повз кафе, другий поворот праворуч — далі вас зустрінемо.


Місце: Інститут педагогіки

Адреса: вул. Артема, 52 Д

Дата: 14 березня

Час: З 9 до 19 години

Вартість: Безкоштовно


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button