Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
5948daf-parkan

У найболючішому для киян місці – Контрактовій площі, без попередження громади та публічних презентацій встановили паркан навколо скверу з пам’ятником Петру Сагайдачному.

Через непрозорість дій влади та приватного інвестора місцеві активісти обурилися та знесли паркан, за яким вже встигли частково розібрати бруківку. Не зупинили людей навіть пояснення голови району, що у сквері збираються реконструювати фонтан та покласти нову бруківку.

Водночас народний депутат Ігор Луценко заявив, що цей конфлікт виник на рівному місці – просто через те, що мешканців належним чином не поінформували про реконструкцію фонтана.

“Я поспілкувався за мером Києва Віталієм Кличком. Кличко був засмучений атакою на, як він сказав, його будівництво. “Ноги повідриваю” – повторював Віталій Володимирович. За словами міського голови, він особисто знайшов інвестора, котрий готовий вкласти гроші у сквер, щоб відкрити його до Дня Києва. Чесно кажучи, мені теж стало сумно. Ну як так можна?!”, – написав у блозі на “Українській правді” Луценко.

4337467-proekt

Він відзначив, що якби перед початком робіт широко проінформували громадськість, провели всебічне обговорення проектної документації на профільних комісіях у Київраді, то конфлікту можна було б уникнути.

Нагадаємо, що через непублічні дії інвестора нещодавно вже спалили паркан біля станції метро “Осокорки”, після чого забудовники все ж спромоглися на зустріч з місцевими жителями.

Варто зазначити, що кияни вкрай різко реагують на будь-які паркани, що з’являються у громадських просторах міста, адже мають численний досвід недобросовісних дій забудовників. Місцевій владі та девелоперам, в свою чергу, часто не хочеться комунікувати з громадою, так як це дуже затягує процес, хоча й знімає можливе соціальне напруження. Крім того, відсутній дієвий правовий механізм погодження будівництва з усіма зацікавленими сторонами.

11039308_1800513610173286_5092350999581590442_n

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button