Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Організатори першого київського фестивалю культури коміксів, хобі та фанів різних вигаданих всесвітів поділились з “Хмарочосом” своїми планами щодо проведення заходу.

Про формат

комік кон київ

Автори івенту кажуть, що Києву, та й країні в цілому довгий час потрібна була платформа, яка б давала ліфт (як соціальний так і економічний) для різних нішевих хобі й захоплень, фендомів. Платформа, яка б дозволила широкому загалу зацікавитись популярною культурою, а діячам цих нішевих хобі продемонструвати свої захоплення, свої досягнення й можливо залучити «свіжу кров» до своєї діяльності. Зараз якщо прихильники різних фендомів і проводять якісь заходи, то вони досить маловідомі для широкого загалу. Тому організатори звернули увагу на формат Comic Con, який одночасно зрозумілий як «хардкорній» аудиторії, так і людям «ззовні». І разом з тим, цей формат є доволі гнучким, дозволяє враховувати всі місцеві особливості.

5986406694_7165994683_o

Як стверджують автори Comic Con Kyiv, в Києві існує чимало спільнот та клубів, які захоплюються коміксами. Просто широкий загал про них не знає чи знає небагато. Тому одним з завдань події буде познайомити киян з цими спільнотами та об’єднати їх за спільними інтересами та хобі. Організатори зараз активно спілкуються із представниками профільних спільнот, і вони дуже зацікавлені взяти участь.

Автори івенту пишуть, що найголовніше для них – це перетворити фестиваль у платформу для демонстрації та популяризації найрізноманітніших фантастичних хобі та пов’язаних з цим індустрій. Команда організаторів хоче об’єднати в одному просторі усі профільні магазини сувенірної продукції та іграшок, косплеєрів в костюмах улюблених героїв та рольовиків, що відтворюють різні сеттінги, клуби настільних ігор та DnD-шників, геймерів, анімешників, фанатів коміксів та багатьох інших «гіків». Також заплановано спеціальний ігровий майданчик для дітей та інтерактивно-освітні заходи.

Основний акцент планується робити на українському продукті та висвітлювати українські проекти.

Дуже широко будуть представлені комп’ютерні та відеоігри – це будуть і презентації новинок, і турніри в дуже різних дисциплінах, і майстер-класи. Кожен відвідувач на вході отримає особливий квиток, із яким зможе взяти участь у певній ігротеці або іншій активності на свій вибір. Також має пощастити любителям настільних ігор – на цю тему також обіцяють багато різних цікавинок.

Про досвід сусідів

шагурі
Марія Шагурі
Організаторка фествалю

«Найближчі територіально до нас — Комік Кон у Румунії (East European Comic Con) та у Росії (Comic Con Russia). Напевно, основною особливістю цих фестивалів є те, що постійні зіркові гості західноєвропейських Комік Конів фактично не зацікавленні у відвідуванні східних аналогів. Причин може бути безліч, але проблема із залученням західних зірок на пострадянський простір очевидна. В Росії фестиваль створювався на базі великої відеоігрової конференції – це вплинуло на його пріоритети й аудиторію. Але попри дуже високу вартість квитків його відвідало більше 150 тисяч людей, що свідчить про високий рівень організації й безумовний інтерес до такого формату заходів в пострадянських країнах».

Про час, місце та ціни

14761472335_090a26fac0_k

Місце Comic Con Kyiv автори івенту зараз якраз шукають. Звичайно, що воно має вміщувати багато людей, адже охочих потрапити на такий захід буде чимало. З часом проведення організатори орієнтуються на 30-31 травня 2015 року, або в крайньому випадку на початок червня. Перший Comic Con триватиме два дні. Вхідний квиток на один день буде коштувати 100 гривень, а на два дні – 150 гривень.

Зараз на платформі “Спільнокошт” триває збір коштів на Comic Con Kyiv. На момент написанння цієї публікації вже зібрано більш ніж 14,5 тисяч гривень з необхідних 26 тисяч. Гроші, зібрані за допомогою Спільнокошту, необхідні в першу чергу для інформаційної підтримки заходу, створення та підтримки  сайту, дизайну та замовлення супровідних матеріалів. Решта піде на оформлення простору, замовлення банерів та декорацій, виготовлення сувенірів. Інші витрати, такі як оренда простору, апаратури, запрошення гостей і спеціалістів, організація турнірів та показів організатори івенту планують реалізувати через партнерські програми.

9371919726_7c931561a1_k

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button