У Києві відбудеться другий Kiev Food&Wine Festival: поезія та кіно. Фестиваль триватиме з 21 по 22 березня у галереї мистецтв «Лавра».
Відвідувачі зможуть придбати вино від вітчизняного та закордонних виробників, послухати лекції українських сомільє та виноробів, а також подивитися шоу-програму.
Сергій Клімов
організатор Kiev Food & Wine Festival
«Метою фестивалю є пропаганда культури правильного споживання вина і гастроетики серед населення України, а також підняття на вищий рівень виробництва вітчизняної винопродукції, шляхом створення платформи для спілкування українських та міжнародних виноробів, дистриб’юторів, рестораторів і поціновувачів вин. На другому фестивалі ми робимо великий акцент саме на українському авторському виноробстві — запросили виноробів від Закарпаття до Бессарабії, які власними руками збирають і виробляють якісне українське вино. Я впевнений, що деякі українські вина вже готові гідно змагатися і перемагати вина Нового і Старого світу»
На фестивалі облаштують п’ть локацій, серед яких винний маркет з міжнародними та українськими напоями; гастро маркет з їжею, яка поєднується з вином; майстер класи від сомільє і виноробів та лекцї ; головна сцена, де будуть виступати Оксана Боровець (головний редактор журналу “Мунунхва” Корейського культурного центру, член Національної спілки письменників України), Тетяна Майборода (фіналістка конкурса “Проза міста – 2012, поетеса), Марк Шеліхов (поет), Ія Ківа (лауреат багатьох поетичних конкурсів), Ігор Мітров (поет та письменник); Антон Полунін (поет, музикант та юрист) та Олег Кравченко (кращий сомельє України 2011 року), який відкриє вино шаблею і келихом; зона відпочинку з музикою та іграми.
Локації:
Винний маркет представить українські вина (від найменших до найбільших виноробень та лідеру ринку TM INKERMAN , які пригощатимуть гостей фестивалю вином), а також вина Старого (європейські) і Нового Світу (США, Чилі, Нова Зеландія, Австралія, ПАР, Аргентина).
Гастро маркет буде представлений їжею, яка прекрасно поєднується з вином – від sea food до сирів і делікатесів.
У зоні майстер-класів українські винороби поділяться секретами виробництва вина, сомельє розкажуть про правильний вибір вина і його поєднання з продуктами, навчать з користю використовувати порожні винні пляшки, роблячи декупаж та багато іншого.
З головної сцени гості зможуть почути вірші сучасних українських поетів, і музичні перформанси від українських діджеїв. Головним гостем шоу-програми фестивалю стане Олег Кравченко, кращий сомельє України 2011 року, який покаже видовищний сабраж, відкриваючи ігристе вино TM INKERMAN шаблею і келихом.
У зоні відпочинку гостей чекає атмосферна музика, ігри і комфортна посадка.
Місце: Київська міська галерея мистецтв «Лавра»
Адреса: вул. Лаврська, 1
Дата: 21-22 березня
Час: 10:00-19:00
Вартість: 40 грн
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті