Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У квітні Київ повернеться до ретро епохи. У столиці відбудеться «Ретро Круїз 2015».

Цей захід – своєрідний Твідовий пробіг (Tweed run), який набув популярності у 2009 році у Лондоні. Його творцем став мешканець цього міста — Тед. Покупка твідових брюк і вовняних гольфів надихнула його на відтворення ретро-Лондона.

11088226_819712494770438_2064205606058913318_n

В український столиці захід відбудеться вп’яте. Усі учасники повинні дотримуватися вінтажного стилю 20-30 років XX століття. Настає час бабусиних суконь та дідусиних костюмів у клітинку. На круїз можна приїхати на ретро велосипеді, і якщо він виявиться найкращим, власник отримає нагороду.

944627_497336200332573_591553216_n

Маріанна Факас
(мистецтвознавець, організатор культурних заходів, автор ідеї фестивалю)

«Ретро Круїз відбувається два рази на рік — навесні та восени. Я роблю цей фестиваль для того, щоб люди пам’ятали про те, як треба розважатися культурно: танці, джаз, чаювання, велосипеди, майстер-класи, крикет, гольф. І для того, щоб спілкуватися один з одним, знайомитися в реальному житті, а не в Інтернеті. І для того, щоб панянкам було куди одягнути корсети під сукні, а чоловікам — годинник на ланцюжку і краватки-метелики. Взагалі, в першу чергу, — це культурний і просвітницький захід».

Також на святі ви зможете навчитись чи навчити початківців танцювати бугі-вугі та лінді-хоп, грати в петанк та крикет, сфотографуватися, почаювати та купити вінтажний одяг. З гуртів виступлять київський арт-колектив Imaginarium, «Laliko» музичний проект у стилі Electro Swing, джаз-бенд «Tompsons Band», Dennis Adu Big Band зі спеціальною свінг програмою.

Фестиваль відкритий для гостей з 12.00 до 21.00. Старт велопараду: «Брама» (майданчик перед Співочим полем і музеєм Слави) об 11:00. О 13:00 на майданчику свята фінішує велопарад «Ретро кріуз 2015».

Програма:

Великий джазовий концерт;

Велопарад;

Змагання з танців в чотирьох категоріях (бугі-вугі, лінді-хоп, чарльстон, блюз), майстер-класи від провідних танцювальних шкіл;

Конкурс джазового вокалу «Голос Ретро кріуз 2015»;

Святкове чаювання «5 o’clock» для всіх гостей свята;

Конкурс та нагородження в номінаціях кращий чоловічий і жіночий костюм, кращий велосипед, кращі борода і вуса 2015, краща танцювальна пара, кращий джазовий вокал;

Ярмарок (вантажні костюми, міські велосипеди, аксесуари, декор, барбершопи і жіночі ретро-укладки);

Майстер класи (живопис, флористика, дитяча зона);

Фотостенди;

Прокат велосипедів;

Дитячі майданчики і батут;

Навчання та гра в петанк і крикет;


Місце: Ботанічний сад імені акад. О.В. Фоміна

Адреса: вул. Симона Петлюри, 1

Дата: 26 квітня

Час: 12:00-21:00

Вартість: Дорослі – 80 грн., діти – 20 грн. (дітям до 6 років та пенсіонерам – безкоштовно); участь у велопараді – безкоштовна


Якщо ви бажаєте бути учасником торговельних зон, можна зареєструватися за посиланням.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 248 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button